AKTUALNO
  NOVICE
  GALERIJA - picasaweb
ORGANIZACIJA
  ORGANI DRUŠTVA
  MLADINA
  ČLANICE
  VETERANI
  SEKCIJA ZA ŠPORT
OPERATIVA
  ŠTAB OPERATIVE
  VOZILA IN OPREMA
  POŽARNI OKOLIŠ
  INTERVENCIJE
  IZOBRAŽEVANJE
  TEKMOVANJA
DRUŠTVO
  VIZIJA DRUŠTVA
  ZGODOVINA DRUŠTVA
OSTALO
  KLEPETALNICA
  POVEZAVE
  KONTAKT
Kontaktni podatki

PGD BLAGOVICA
Blagovica 2
1223 Blagovica

tel: 01/ 834-57-04
e-pošta:
pgd.blagovica@siol.net
 

Prijava intervencije
V primeru nesreče vedno najprej pokličite 112

Operaterju povejte:

ime in priimek
vaš točen naslov
vrsto nesreče
število poškodovanih
 
SPIN - prikaz nesreč v RS

Za večji zemljevid klikni!
Hitre povezave

 - Gasilska zveza Slovenije
 -
Občina Lukovica
 - PGD Lukovica

 - PGD Prevoje
 - PGD Krašnja

 -
CPV Helios Domžale
 -
URSZR
 -
Gasilci.org
 -
Vreme
 -
Geopedia.si


 

Mladinske gasilske igrice


 

 

              Regijsko gasilsko mladinsko in pionirsko tekmovanje, 29.10.2011
 

Lukovica, 29.10.2011. Zadnjo oktobrsko soboto je potekalo, na travnatem igrišču RCU v Lukovici, regijsko gasilko mladinsko in pionirsko tekmovanje regije Ljubljana III. v organizaciji GZ Lukovica, katerega so se udeležile ekipe iz našega društva. Ekipa mladincev PGD Blagovica, pod vodstvom mentorja Anžeta Čerina, je dosegla 1. mesto in se s tem uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo verjetno naslednje leto v spomladi.

Čestitke za izvrstni dosežek zmagovalni mladinski ekipi, prav tako pa čestitke tudi ostalim mladinskim in pionirskim desetinam za izvrstne rezultate.

 
         avtor: Administrator
              Dan požarne varnosti na osnovni šoli Blagovica, 27.10.2011
 

Blagovica, 27.10.2011. Že vrsto let PGD Blagovica organizira skupaj s šolo v Blagovici "Dan požarne varnosti" na podružnični osnovni šoli v Blagovici. V četrtek 27. oktobra so člani operativne enote PGD Blagovica predstavili za učence dela gasilcev, preventive pred požarom, gašenja ognja z gasilnikom, gasilski dom in vozila društva.

Več fotografij si lahko pogledate na internet strani PŠ Blagovica.

(Vir slike: http://www.osjkb.si/)

 
         avtor: Administrator
              Občinski gasilski kviz GZ Lukovica za mladino 2011
 

Brdo pri Lukovici, 15.10.2011. V soboto zjutraj smo se gasilci iz PGD Blagovica odpravili na Brdo pri Lukovici, kjer je potekal občinski gasilski kviz za mladino. Tekmovanja se je udeležilo 7 ekip iz našega društva in sicer smo imeli 4 ekipe mlajših pionirjev, 2 ekipi starejših pionirjev in ekipo mladincev. Mlajši pionirji so zasedli 4., 5., 6. in 8. mesto, starejši pionirji so bili 8. in 9., mladinci pa so v svoji kategoriji zasedli 3. mesto, s čimer so si prislužili bronasto medaljo. Tekmovanje je bilo zelo zabavno in na poti domov se je med pionirji že govorilo da gredo drugo leto tudi oni po medalje..

 
         avtor: Karmen Urankar
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince iz GZ Lukovica 2011
 

Moravče, 11.06.2011. Ta dan je v Moravčah potekalo izbirno gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince iz GZ Lukovica. Tekmovanja se je udeležilo 5 desetin iz PGD Blagovica v spremstvu 4 mentorjev. Pionirke so v svoji kategoriji zmagale, prav tako kot mladinci A1. Mladinci A2 so bili tretji, enak dosežek pa so zasedli tudi pionirji. Ekipa mladink je v svoji kategoriji zasedla drugo mesto. Svoja pričakovanja smo izpolnili in se z vsemi ekipami uvrstili naprej na regijsko tekmovanje ki bo potekalo jeseni. Po končanem tekmovanju smo se ustavili v Lukovici, kjer smo se okrepčali in nato s polnimi želodčki pot nadaljevali proti Blagovici, kjer je ekipa mladincev A1 svojo zmago proslavila s kopanjem v Radomlji.

 
         avtor: Karmen Urankar
              Izjava starše in skrbnike pionirjev in mladincev za leto 2011
 

Dragi starši in skrbniki naših najmlajših gasilcev!

Zelo se veselimo, da nam v varstvo zaupate vaše otroke in s tem omogočate, tako nam kot vašim otrokom, možnost izobraževanja in druženja v duhu gasilstva, ki predstavlja eno izmet največjih organizaciji v Slovenji. Le delo z mladimi nam zagotavlja, da bomo to poslanstvo lahko gojili še naprej in ga prenašali iz roda v rod. Kot Vam je znano je pri aktivnosti, ki se odvijajo po našem programu, ogromno fizičnega gibanja, udeležb na raznih tekmovanjih, izletih, in šolanjih. Ob vsem tem pa vsekakor obstajajo možnosti raznoraznih fizičnih poškodb in izgubljenih predmetov udeležencev. Mentorji PGD Blagovica imajo jasna navodila, da morajo pri vseh aktivnostih v prvi meri skrbeti za varnost otrok, vendar glede na dejstvo, da svoje delo opravljajo povsem prostovoljno, ne morejo kazensko odgovarjati za morebitna nastale poškodbe ali druge neprijetnosti, pri aktivnostih po programu PGD Blagovica. Zato se obračamo na Vas, starše in skrbnike in Vas prosimo, da to dejstvo vzamete v obzir ter izpolnite spodnjo izjavo za vse aktivnosti v okviru PGD Blagovica in GZ Lukovica, katere se bodo udeleževali Vaši otroci v letu 2011.

Izjava starše in skrbnike pionirjev in mladincev za leto 2011

 

 
         avtor:  Uroš Medič
              Tekmovanje v gasilski orientaciji mladine, Vrhpolje, 2011
 

Vrhpolje pri Moravčah 14. maj 2011. V soboto smo se gasilci iz Blagovice z našo mladino udeležili tekmovanja v gasilski orientaciji za pionirje in mladince v sosednji dolini, točneje v Vrhpoljah. Na tekmovanju so se odrezali zelo dobro in prinesli domov tri pokale:

  • Mlajše pionirke 3. mesto
  • Mlajši pionirji 3. mesto
  • Starejše pionirke 4. mesto
  • Starejši pionirji 6. mesto
  • Mladinci 1. mesto

Pohvala za dobre rezultate na tekmovanju gre vsej mladini in mentorjem, ki so pridno vadili zadnje tedne.

 
         avtor:  Administrator
              Delavnice gasilske mladine iz Blagovice ob materinskem dnevu
 

Blagovica 12. marec 2011. V soboto 12.03. ob 10 uri so se pionirji in mladinci zbrali v gasilnem domu, kjer smo mentorice pripravile delavnico ob materinskem dnevu. Delavnice se je udeležilo 11 pionirjev in mladincev.

Delo je potekalo v dveh skupinah. Prva skupina je krasila kartonaste okvirje za slike. Poslikali so jih s tempera barvami, podrobnosti pa narisali s flomastri. Druga skupina pa je svojo likovno nadarjenost izražala s poslikavo kozarcev z barvami za steklo. Skupini sta se zamenjali; tako je vsak naredil dva različna izdelka. Ob izdelavi presenečenja za mamice smo se zelo zabavali, poslušali glasbo, jedli prigrizke in sobotno dopoldne je minilo »kot bi mignil«.

Polni navdušenja in dobre volje smo se ob 12 uri razšli in s čudovitimi izdelki odšli domov razveselit svoje mamice.

 
         avtor:  Karmen Urankar
              Regijsko tekmovanje mladine v smučanju na Soriški planini
 

V soboto, 5. februarja 2011 se je 5 mladih smučarjev iz PGD Blagovica v spremstvu dveh mentorjev odpravilo proti Soriški planini. Pričakalo nas je sončno vreme in lepo urejene smučarske proge, polne otrok, željnih čim boljše uvrstitve na veleslalomu. Svoje predstavnike smo imeli v treh kategorijah, saj je bilo tekmovanje razdeljeno na podlagi starosti.
Jakob Podgoršek je v kategoriji mlajših dečkov osvojil 8 mesto. Jan Slapar je bil med starejšimi dečki 14. V kategoriji mladincev je Gašper Matjan zasedel 7. mesto, Jure Slapar 9. mesto, Nejc Matjan pa je zaradi napake zapeljal izven proge in tako končal tekmovanje brez uvrstitve. Zadovoljni z rezultati smo se po končani podelitvi s polnimi želodčki odpravili nazaj proti Blagovici, kjer so nas že pričakali starši.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Karmen Urankar
              4. regijsko tekmovanje v veleslalomu, Regija Ljubljana III
 

Regija Ljubljana III razpisuje 4. REGIJSKO TEKMOVANJE V VELESLALOMU, za gasilsko mladino, ki bo v soboto 05.02.2011 na Sorci.

Kategorije v katerih lahko tekmujete in sam potek si poglejte v priloženem razpisu.

Razpis >>

Stroške udeležencev in omejenega števila mentorjev krije GZ Lukovica, zato je udeležba brezplačna. Seveda se nam pri smučanju lahko pridružite tudi ostali člani vendar na lastne stroške. Prevoz bo organiziran z gasilskim kombijem, vendar le do zasedbe mest (9 oseb), nato bo potrebno organizirati lastni prevoz. Prijave zbiramo do vključno 25.01.2011 na tel. 041 570 171 (Karmen), vendar bo potrebno pred tekmovanjem izpolniti še izjavo starša oz. skrbnika.

Za dodatne informacije si preberite priložen razpis, kjer je podanih več informacij oz pokličite na 041/570-171 (Karmen).

 
         avtor: Karmen Urankar
              Regijski kviz gasilske mladine v Gabrovki 2010
 

Gabrovka, 23. oktober 2010. Kot vsako leto smo se tudi letos udeležili regijskega kviza gasilske mladine, ki je to leto potekalo na osnovni šoli Gabrovka pri Litiji. Tokrat smo se udeležili le z eno ekipo in sicer ekipo mladincev (v starosti od 17 do 18 let). Maruša, Špela in Urban so zasedli osmo mesto v s svoji kategoriji, zato so se skupaj z mentorico Karmen strinjali, da se bodo to leto držali reka “Važno je sodelovati”. Razlog zakaj se tekmovanja nismo udeležili z večimi ekipami je omejena kvota ekip, kar pomeni, da smo smo iz naše zveze lahko poslali le tri ekipe (mlajše pionirje, starejše pionirje in mladince). Na komisiji za mladino, v zvezi smo dogovorili, da PGD Prevoje pelje na kviz dve ekipi PGD Blagovica pa eno. Druga društva žal niso pokazala interes za sodelovanje na kvizu. V kolikor bi na naši zvezi organizirali kviz bi bila lahko kvota za regijsko tekmovanje po dve ekipi iz vsake kategorije, zato upam, da se bomo uspeli prihodnje leto že v spomladanskem času dogovoriti o izvedbi kviza in da bodo poleg pristopila tudi druga društva iz naše občine.

Še čestitke ekipi PGD Prevoje za doseženo drugo mesto, ki jim omogoča tekmovanje na državnem tekmovanju.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Dan požarne varnosti na OŠ Blagovica 2010
 

Blagovica, 18. oktober 2010. Kot vsako leto je tudi letos PGD Blagovica na OŠ Blagovica organiziralo dan požarne varnosti v okviru meseca požarne varnosti. Prvi in drugi razred si je ogledal prostore in opremo v gasilnem domu. Hkrati pa jim je bilo prestavljeno delo in poslanstvo gasilcev, ki ga opravljajo. Za preostale razrede je potekala predstavitev na osnovni šoli. Letos smo se skupaj z vodstvom šole odločili, da damo poudarek predvsem na prvo pomoč, glede na to da smo se gasilci v preteklem letu opremili več ali manj z vso potrebno opremilo za nudenje prve pomoči na ravni gasilcev bolničarjev - prvih posredovalcev in temu primerno tudi usposobilo 4 operativne člane, ki znanje prenašajo tudi na druge gasilce. Tako je bilo učencem predstavljena renimacijska torba in delo z njo, zajemalna nosila in uporaba le teh, ter defribrilator in temeljni postopki oživljanja, ki sodijo poleg.

S tovrstno predstavitvijo smo učencem OŠ Blagovica dali potrebne informacije, kako v določeni situaciji odreagirati in kaj lahko pričakujejo od operativne enote PGD Blagovica.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince GZ Lukovica 2010
 

Trojane, 2. oktober 2010. Gasilskega tekmovanje GZ Lukovica za mladince in pionirje na Trojanah smo se v soboto dopoldan  udeležili s štirimi desetinami v vsaki kategoriji s po eno. Osvojili smo dve prvi mesti, eno drugo in eno tretje mesto. Skupaj z ostalimi članskimi desetinami PGD Blagovica smo isti dan prinesli nazaj domov kar 10 pokalov.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              3. regijsko tekmovanja v veleslalomu
 

Sorica 08. februar 2010.  V ponedeljek osmega februarja je regija Ljubljana III organizirala smučanje za mladino na Soriški planini. To naj bi se zgodilo že v soboto šestega pa je bilo zaradi slabega vremena prestavljeno. Tako smo ob sedmi uri odrinili izpred gasilskega doma trije zagrizeni smučarji Leon, Nejc in jaz. Z nami pa so šli, mentor Uroš, Igor, Petra, Anže in njegova mami. Kombi nas je z vso hitrostjo pripeljal na cilj. Tam pa nas je pričakalo megleno vreme, a kaj kmalu se je zjasnilo. Na smučišču je bilo okoli 200 otrok, ki so se prav tako kot mi prišli pomerit v smučanju. Sledilo je žrebanje štartnih številk in nato je šlo zares. Ker so naše štartne številke bile ene izmed zadnjih, smo imeli čas, da okusimo tamkajšnje strmine. A kaj kmalu je bil čas, da se spustimo po progi. Spustila sem se prva izmed nas, proga je bila že močno načeta a uspelo mi je prav tako tudi Nejcu in Leonu. Nato smo odšli na malico in razglasitev rezultatov. Ti pa so takšni:

Kategorija - Mladinci (1994-1995 letnik): Nejc 18. mesto, Leon 6. mesto
Kategorija - Mladinke (1994- 1995 letnik): Melita 3. mesto
Kategorija - Mentor (pod 35 let): Igor 13. mesto

Za konec je sledilo fotografiranje in potem smo vsi zadovoljni zaradi smučanja dobrih uvrstitev odšli nazaj proti Blagovici.

Galerija (picasaweb) >>

P S : Bilo je lepo :)

 
         avtor:  Melita Moneta
              Rekreativno smučanje za gasilsko mladino v Zgornjih Lokah
 

Zgornje Loke 14. februar 2010. Sekcija za šport in komisija za mladino PGD Blagovica sta s pomočjo Zgornjeločanske Mladine pripravila gasilsko vlečnico in poteptala smučarsko progo v vasi Zgornje Loke. Poglejte si

 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              3. regijsko tekmovanja v veleslalomu bo v ponedeljek 08.02.2010
 

PRESTAVLJENO SMUČANJE !!! Obveščamo vas, da je 3. regijsko tekmovanje v veleslalomu za mladino, zaradi izredno slabega vremena, prestavljeno na ponedeljek 08.02.2010 (ponedeljek smo izbrali, ker je dela prost in vreme naj bi bilo sončno). Ura odhoda iz Blagovice ostane nespremenjena, prav tako bo tudi ostalo dogajanje potekalo po enakem programu kot je bil predviden za soboto. Gasilski kombi je že zaseden, seveda pa se nam lahko pridružite še ostali člani v lastni režiji s svojim prevozom in skupaj z nami preživite prijeten dan na ob smučanju na Soriški planini.

Vabljeni !!!

 
         avtor:  Uroš Medič
              Plan mladine za leto 2010 (delovni in finančni)
 
Predlog delavnega in finančnega plana pri komisiji za mladino!

Na slodnji povezavi je v PDF priponki  predstavljen delavni in finančni plan za delo komisije za mladino v letu 2010. Vabimo vse člane, še posebej pa vso mladino, da si ga pogledate in nam do 15.02.2010 pošljete komentarje, predloge in pobude na naše e-mail naslov: pgd.blagovica@siol.net. Predloge bomo pretehtali in vključili v plan. Če ima kateri koli član društva željo izvajati določene aktivnosti na področju dela z mladino naj nam tudi to sporoči na naš email naslov.

Plan mladine za leto 2010 (delovni in finančni).

Mentor mladine: Uroš Medič

 
         avtor:  Uroš Medič
              Razpis 3. regijskega tekmovanja v veleslalomu 2010
 

SMUČANJE !!! V soboto 06.02.2010 bo na smučišču, na Soriški planini, potekalo 3. tekmovanje v veleslalomu za mladino regije Ljubljana III. Ker so iz našega društva prijavljeni le trije tekmovalci in dva mentorja so na voljo v kombiju še 4 prosta mesta. Če želite se lahko pridružite. Prevoz organizira PGD Blagovica, stroške smučarske vozovnice pa krije vsak posameznik sam. Ker so na voljo le štiri prosta mesta prijave zbiramo do petka 05.02.2010 (do 20:00 ure) na telefonsko številko 041/575-729 (Uroš). Odhod iz Blagovice bo v soboto ob 7:00 uri, zbor 15 minut prej.

Vabljeni !!!

 
         avtor:  Uroš Medič
              Razpis 3. regijskega tekmovanja v veleslalomu 2010
 

Regija Ljubljana III razpisuje 3. REGIJSKO TEKMOVANJE V VELESLALOMU, za gasilsko mladino, ki bo v soboto 06.02.2010 na Sorci.

Kategorije v katerih lahko tekmujete in sam potek si poglejte v priloženem razpisu.

Stroške udeležencev in omejenega števila mentorjev krije GZ Lukovica, zato je udeležba brezplačna. Seveda se nam pri smučanju lahko pridružite tudi ostali člani vendar na lastne stroške. Prevoz bo organiziran z gasilskim kombijem, vendar le do zasedbe mest (9 oseb), nato bo potrebno organizirati lastni prevoz

Prijave zbiramo do vključno 23.01.2010 na tel. 041/575-729 (Uroš), vendar bo potrebno pred tekmovanjem izpolniti še izjavo starša oz. skrbnika.

Za dodatne informacije si preberite priložen razpis, kjer je podanih več informacij oz. pokličite na 041/575-729 (Uroš).

 
         avtor:  Uroš Medič
              Mladi gasilci v vodnem mestu
 

V soboto, 26. septembra 2009, so se mladi gasilci iz Blagovice namesto na tekmovanje odpravili v vodno mesto Atlantis. Izlet se je začel ob 8:00 uri pred glasilnim domom v Blagovici, od kjer smo se z avtobusom odpeljali proti Ljubljani. Mladi gasilci so uživali v vodi vse do 13:00 ure, nato pa se z avtobusom vrnili v Blagovico. Izlet je organiziralo prostovoljno gasilsko društvo Blagovica, kot nagrado mladim gasilcem, ki so se pridno pripravljali za občinsko tekmovanje.

Tekmovanje, ki naj bi potekalo na isti dan kot kopanje, torej 26. septembra, je gasilska zveza Lukovica preklica. Da pa bi trud mladih gasilcev ne bil zaman, jim je domače gasilsko društvo omogočilo dopoldansko kopanje v vodnem mestu Atlantis. Izleta se je tako udeležilo 30 pionirjev in mladincev ter 5 mentorjev. Ob tej priliki gre pohvalit vodstvo PGD Blagovica, ki tako skrbi za svoj podmladek in s tem posledično za razvoj in obstoj gasilstva v Blagovici.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince 26.09.2009 odpade
 

Blagovica, 20. september 2009. Predvideno občinsko gasilsko tekmovanje v soboto 26.09.2009 v Rafolčah po pravilih mednarodne gasilske organizacije CTIF (suha izvedba vaje), odpade zaradi premajhnega števila prijavljenih ekip iz ostalih društev GZ Lukovica. Na tekmovanje smo prijavili PGD Blagovica 4 ekipa in PGD Trojane 1 ekipo.

Gasilske vaje za pionirje in mladince se kljub temu nadaljujejo, saj nas čaka v soboto 03.10.2009 regijsko tekmovanje v Moravčah, tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (mokra izvedba vaj).

 
         avtor:  Ilija Medič
              Gasilske vaje za pionirje
 

Ponovno se je začelo obdobje gasilskih tekmovanj. Tako bosta v kratkem kar dva tekmovanja in sicer v soboto 26.09.2009 občinsko tekmovanje v Rafolčah po pravilih mednarodne gasilske organizacije CTIF (suha izvedba vaj) in soboto 03.10.2009 regijsko tekmovanje v Moravčah - tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (mokra izvedba vaj).

Gasilske vaje za pionirje: Ker je časa malo bo potrebno kar intenzivno pričeti z vajami, če želimo doseči uspešne rezultate. Zato te obveščam, da bodo v sredo 16.09.2009 ob 18. uri, pred gasilskim domom, gasilske vaje v vsakem vremenu. Prosim, da se vaj točno in sigurno udeležiš.

V kolikor si zadržan oz. zadržana mi to čim prej sporoči na tel. 041/575-729 (Uroš).

Če poznaš koga, ki še ni pri gasilcih in bi ga to veselilo se nam lahko v sredo pridruži.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Gasilske vaje za Mladince
 

V mesecu septembru in oktobru bodo spet mladinske gasilske vaje za naslednja  tekmovanja:

 - V soboto 26.09.2009, občinsko tekmovanje v Rafolčah po pravilih mednarodne gasilske organizacije CTIF (suha izvedba vaj).

 - V soboto 03.10.2009, regijsko tekmovanje v Moravčah - tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (mokra izvedba vaj).

Z gasilskimi vajami za mladince (dve ekipi) pričnemo v torek 15.09.2009 ob 18:00 uri pred gasilskim domom. Gasilske vaje bodo v vsakem vremenu. Prosim, da se vaj točno in sigurno udeležiš.

Če poznaš koga, ki je star med 12 in 16 let ter še ni član PGD Blagovica pa bi ga to veselilo, se nam lahko pridruži v torek ali na naslednjih vajah.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Vabilo mladine na potep po Slovenski obali, dne 05.09.2009
 

Vabimo na izlet gasilske mladine "POTEPANJE PO SLOVENSKI OBALI 2009" v organizaciji Komisije za mladino in Komisije za članice GZ Lukovica, ki bo v soboto 05.9.2009 z zborom v Blagovici pred gasilnim domom ob 7.20 uri. Izlet je namenjen vsej gasilski mladini do 18 leta starost, ki zna samostojno plavati, ter določenem številu članic, ki se bodo pridružile izletu kot mentorice. Prijave za mladino zbiramo do vključno ponedeljka 31.09.2009. Izpolnjene izjave staršev (služile bodo kot prijavnica) prinesite oziroma oddajte v poštni nabiralnik na gasilnem domu. Naknadne prijave zaradi omejenega števila mest, žal ne bodo možne. (Prijavo ste prejeli na dom po pošti, v kolikor niste prejeli prijavo pokličite.)

Izlet bo organiziran nekako takole:
 - Z avtobusom se bomo odpeljali do Strunjana, kjer bo najprej kopanje v morju. Sledi sprehod od Strunjana do Portoroža skozi tunel (čas hoje približno 25 minut). Po povratku sledi ponovno kopanje. Nekje vmes bo organiziran tudi kosilo. Povratek nazaj naj bi bil predvidoma nekje med 19. in 20. uro.
 - V primeru slabega vremena (obilnega dežja) se izlet dokončno odpove.
 - S seboj imejte vso potrebno opremo za kopanje, primerno obutev, vse za preobleči, kakšen sendvič itd.

Izlet je za mladino in spremljajoče članice v celoti brezplačen! Članice, ki se želite udeležiti izleta, se prijavite do enakega datuma, pri Marti, na spodnji telefon.

Za dod. vprašanja se lahko obrnete na tel. 041/575-729 (Uroš) ali 031/651-190 (Marta).

 
         avtor:  Uroš Medič
              Mladi gasilci so se pomerili - članek iz Rokovnjača
 

V soboto, 13. junija, so se v Moravčah pomerili mladi gasilci GZ Lukovica in dosegli odlične rezultate. Dopoldne 13. junija je v Moravčah potekalo občinsko gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince. Tekmovanje je poteklo v počastitev Matevža Haceta, prvega predsednika Gasilske zveze Slovenije še v času Jugoslavije. Iz Gasilske zveze Lukovica se je tekmovanja udeležilo samo 5, 10 iz Blagovice in 3 iz Prevoj pri Šentvidu. Pionirji so se pokazali v vaji z vedrovko in štafeti s prenosom vode ter pri tem zasedli prvo mesto za Blagovico, pionirke pa za Prevoje. Prvo mesto pri izvajanju Hacetove mokre vaje in štafeti z ovirami na 350 m dolgi tekmovalni progi so zasedli mladinci za Blagovico in mladinke za Prevoje. Veliko sreče na prihodnjih tekmovanjih in na pomoč!


Članek iz glasila Rokovnjač, junij 2009 >>

   

 

 
         avtor:  Andrej Lavrič
              Mladinsko gasilsko tekmovanje v Moravčah, 13. junija
 

Moravče, 13.06.2009. Blagoviški gasilci smo se s petimi ekipami mladincev, mladink, pionirjev in pionirk, v soboto 13. junija, udeležili memorjalnega pionirskega ,mladinskega in veteranskega gasilskega tekmovanja GZ Moravče in GZ Lukovica za MATEVŽA HACETA.

Pionirji-ke v starost od 7 do 11 let so tekmovali-le z vajo:
- Vaja z vedrovko (GŠTD,2003,str. 29)
- Štafeta s prenosom vode (GŠTD,2003,str. 42)

Mladinci-ke starost od 12 do 16 let so tekmovali-le z vajo:
- Vaja z MB-mokra izvedba (GŠTD,2003,str. 136)
- Štafeta z ovirami na 350 m dolgi tekmovalni progi (GŠTD,2003,str. 45)

Uvrstitve:

  • Mladinci Blagovica 1 - 1. mesto

  • Mladinci Blagovica 2 - 2. mesto

  • Mladinke Blagovica - 2. mesto

  • Pionirji Blagovica - 2. mesto

  • Pionirke Blagovica - 1. mesto

Mentorji: Uroš Medič, Mateja Resnik, Igor Trdin, Blaž Judež in Ilija Medič

 
         avtor:  Ilija Medič
              Tekmovanje DMG PŠ Blagovica v Mengšu 2009
 

V soboto 18. aprila 2009 je v Mengšu potekalo 11. regijsko tekmovanje oziroma srečanje društev mladi gasilec. Za ekipo DMG PŠ Blagovica so tekmovali Omahna Kristjan, Omahna Klemen, Zajc Miha, Lebeničnik Jan, Žordani Tjaša, Urankar Špela za rezervo pa je bil Resnik Anže. Mentorja DMG PŠ Blagovica sta Milena Iglič in Janez Moneta.

Slike iz Mengša:


Ekipa DMG PŠ Blagovica skupaj z mentorjema Janezom in Mileno.


Napetost pred pričetkom tekmovanja.

   


Zbrani DMG-jevci po končanem tekmovanju.


Predsednik regije tov. Matjaž Markovšek.

   


Čestitke za uspeh.


Še ekrat gasilska, tokrat z medaljami.

 

 
         avtor:  Administrator
              Slavnostni sprejem novih pionirjev na občnem zboru
 

14.02.2009 na OZ slavnostno sprejeli medse 8 novih pionirjev in pionirk, ki so se nam pridružili v letu 2008.

NOVI ČLANI V LETU 2008:

· Lebeničnik Jan
· Ravnikar Špela
· Slapar Nina
· Zaberložnik Aljaž
· Hudorovac Goran
· Ravnikar Klemen
· Hudorovac Jasmin
· Matjan Gašper

 
         avtor:  Administrator
              2. regijsko tekmovanje v smučanju regije Ljubljana III.
 

Leon Lavrič dosegel celo 1. mesto.14. 02 2009 je na Soriški planini potekalo 2. REGIJSKO TEKMOVANJE V VELESLALOMU, ki ga je organizirala Gasilska Regija Ljubljana III. Tekmovanja smo se udeležili s šestimi mladinci in štirimi mentorji.

V svoji kategoriji je Leon Lavrič dosegel celo 1. mesto. Bravo Leon!

foto: www.pgd-loka.si

 
         avtor:  Uroš Medič
              Poročilo komisije za delo z mladimi v letu 2008
 

V preteklem letu smo se udeležili občinskega tekmovanja v Moravčah s štirimi ekipami (1 ekipa pionirjev, 2 ekipi mladince in 1 ekipa mladink). Tako so pionirji osvojili 2 mesto, mladinci 1 in 4 mesto mladinke pa 2 mesto.

Okviru meseca požarne varnosti smo na OŠ Blagovica organizirali dan požarne varnosti. Tako je prvi razrerd obiskal gasilski dom, kjer smo jim razkazali prostore in opremo društva ter opisali delo gasilcev. Za ostale razrede pa smo v šoli prikazali del gasilke opreme, delo gasilcev in praktično izvedli gašenje z gasilniki.

Malo pred novim letom, smo se s 26 otroci udeležili enodnevnega kopanja v Vodnem mestu Atlatis,. Izlet je bil organiziran s strani komisije za mladino na gasilski zvezi Lukovica . S tem smo zaključili aktivnosti v letu 2008.

Poleg tega se je mladina redno udeleževala tudi vseh aktivnosti, ki jih je organizirala Sekcija za šport in rekreacijo. Tukaj mislim predvsem na rekreacijo v šolski telovadnici, enodnevni izlet na morje, smučanje, ter turnirji v klubskem prostoru.

Na koncu bi se samo še zahvalil vsem mentorjem in ostalim, ki so sodelovali ali kakorkoli pomagali pri delu komisiji za delo z mladimi.

Mentor mladine Uroš Medič

 
         avtor:  Tajnik PGD Blagovica
              Gasilske računalniške igre
  Na naslednjih straneh si lahko malo razvedrite z gasilskimi računalniškimi igircami.

 
         avtor:  Administrator