AKTUALNO
  NOVICE
  GALERIJA - picasaweb
ORGANIZACIJA
  ORGANI DRUŠTVA
  MLADINA
  ČLANICE
  VETERANI
  SEKCIJA ZA ŠPORT
OPERATIVA
  ŠTAB OPERATIVE
  VOZILA IN OPREMA
  POŽARNI OKOLIŠ
  INTERVENCIJE
  IZOBRAŽEVANJE
  TEKMOVANJA
  PREVENTIVA
DRUŠTVO
  VIZIJA DRUŠTVA
  ZGODOVINA DRUŠTVA
OSTALO
  KLEPETALNICA
  POVEZAVE
  KONTAKT
Kontaktni podatki

PGD BLAGOVICA
Blagovica 2
1223 Blagovica

tel: 01/ 834-57-04
e-pošta:
pgd.blagovica@siol.net
 

Prijava intervencije
V primeru nesreče vedno najprej pokličite 112

Operaterju povejte:

ime in priimek
vaš točen naslov
vrsto nesreče
število poškodovanih
 
SPIN - prikaz nesreč v RS

Za večji zemljevid klikni!
Hitre povezave

 - Gasilska zveza Slovenije
 -
Občina Lukovica
 - PGD Lukovica

 - PGD Prevoje
 - PGD Krašnja

 -
CPV Helios Domžale
 -
URSZR
 -
Gasilci.org
 -
Vreme
 -
Geopedia.si

 

Administrator
VULKAN

SPIN

 

              Tekmovanje s staro brizgalno PGD Krašnja, 21.09.2013
 

Krašnja, 21. september 2013. Članska ekipa PGD Blagovica je tudi letos pometla s konkurenco v tekmovanju s staro brizgalno v Krašnji. Ekipa se je tako domov vrnila s pokalom za prvo mesto in tako obdržala zmago v Blagovici. Čestitke ekipi.

 
         avtor:  Matej Pestotnik
               13. Športne igre PGD Kolovrat, 24.08.2013
 

PGD Kolovrat je 24. avgusta 2013, ob 18:00 uri organiziral 13. gasilske športne igre v Kolovratu, katerih smo se udeležili tudi gasilci iz PGD Blagovica, z gasilsko ekipo sedmih članov, obvezna je bila udeležba v delovnih oblekah. Po igrah je sledila veselica z ansamblom Veseli Dolenci.

Iz gasilsko-športnih iger v Kolovratu smo se domov vrnili z osvojenim 2. mestom.

 

 
         avtor: Kristjan Markovšek
              Regijsko tekmovanje v orientaciji v Vačah, 16.06.2013
 

Vače, 16. junija 2013. GZ Litija je v soboto na Vačah organizirala 9. Regijsko tekmovanje, regije Ljubljana III, v gasilski orientaciji. Tekmovale so ekipe pionirjev, mladincev in gasilskih pripravnikov. Na regijsko tekmovanje so se udeležile tudi ekipe iz našega društva, ki so se uspele pred tem uvrstiti na  orientacijskem tekmovanju 18.5.2013 v Ihanu.

 

 
         avtor:  Administrator
               Člansko gasilsko tekmovanje GZ Lukovica, 01.06.2013
 

Moravče 1. junij 2013. V soboto popoldan je v Moravčah potekalo tudi člansko tekmovanje GZ Lukovica v sodelovanju z GZ Moravče. PGD Blagovica se je udeležila članskega tekmovanja v gasilsko-športnih disciplinah s petimi desetinami; člani A2 in A3, člani B, članicami A in članicami B, ki so tekmovale v kategoriji A. V članskih kategorijah iz GZ Lukovica je skupno nastopalo kar 17 desetin.

Članske ekipe iz PGD Blagovica so zasedle naslednja mesta:

 • članice B - 1. mesto (v kategoriji A)
 • članice A - 3. mesto
 • člani B - 1. mesto
 • člani A2 - 1. mesto
 • člani A3 - 2. mesto

Čestitke vsem ekipam članov in članic PGD Blagovica, ki uspešno zastopali PGD Blagovica na občinskem gasilskem tekmovanju GZ Lukovica. Hvala tudi za vaš čas in trud na pripravah za tekmovanje.

 
         avtor:  Administrator
               Mladinsko gasilsko tekmovanje GZ Lukovica, 01.06.2013
 

Moravče 1. junij 2013. V soboto dopoldan je v Moravčah potekalo mladinsko tekmovanje GZ Lukovica skupaj z GZ Moravče v gasilsko-športnih disciplinah. PGD Blagovica se je udeležila mladinskega tekmovanja s tremi ekipami; pionirji, mladinci in mladinkami. V obeh kategorijah je tekmovalo skupaj 7 desetin. Rezultate v posameznih kategorijah si lahko pogledate na strani GZ Lukovica.

Ekipi pionirjev in mladink PGD Blagovica sta zasedli 1. mesto, mladinci pa 2. mesto.

Čestitke vsem mladinskim in pionirskim ekipam PGD Blagovica, ki ste se vse zelo uspešno odrezale na občinskem gasilskem tekmovanju GZ Lukovica, 1.6.2023 v Moravčah.

 
         avtor:  Administrator
              PGD Blagovica na teku Red Bull 400m v Planici, 12.05.2013
 

Planica 12. maj 2013. Drugo leto zapored je proizvajalec energijskih napitkov organiziral enega izmed najtežjih tekov na 400m. Tekmovalci smo se spopadli z strmino legendarne letalnice bratov Gorišek v dolini pod Poncami. Letos so uvedli novost in dodali na zanimivosti dogodka, k sodelovanju so povabili gasilska društva ki so tekmovala v štafeti 8x 50m. Tekmovalo je 20 gasilskih društev iz vse Slovenije, med njimi tudi gasilci PGD Blagovica. Tekma je bila zanimiva in naporna, zmagovalci pa smo bili vsi. Za spomin se je z nami slikal tudi Robi Kranjec, tako da se že veselimo štafete pod Poncami tudi drugo leto.

Več fotografij si lahko pogledate v naši galeriji (picasaweb) >>

 
         avtor:  Anže Čerin
              Članice B uspešne na državnem tekmovanju v Velenju, 26.5.2012
 

Velenje, 26.05.2012. V soboto 26 . maja se je v Velenju odvijalo Državno gasilsko tekmovanje za člane, članice, starejše gasilke in gasilce. Tekmovanja smo se udeležile tudi članice B PGD Blagovica. Že sama uvrstitev na državno tekmovanje je velik uspeh, ki ga v članskih vrstah v PGD Blagovica v samostojni Sloveniji še ni imela. Samo tekmovanje je bilo odlično izvedeno.

Članice B PGD Blagovica: Mateja Per, Nataša Slapar, Anica Urankar, Joži Urankar, Anka Markovšek, Marta Moneta, Sonja Urankar, Milka Resnik, Tatjana Omahna, Jelka Krašovec in Mojca Grošelj pod vodstvom mentorja Matjaža Markovšek smo se uvrstile na odlično 9. mesto od 48. ekip članic B, kar je za nas velik uspeh.

Uradne rezultate državnega članskega gasilskega tekmovanja 2012 za članice najdete na strani Gasilske zveze Slovenije.

Čestitke članicam PGD Blagovica za izvrstno opravljeno vajo in doseženo 9. mesto od 48. sodelujočih ekip.

Več fotografij članic z državnega tekmovanja si lahko pogledate v naši galeriji (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  Članice B, PGD Blagovica
              Mladinsko in člansko gasilsko tekmovanje GZ Lukovica 2012
 

Letošnje leto bo občinsko gasilsko tekmovanje potekalo dne 16.06.2012 in to dopoldan z pričetkom ob 08:00 uri tekmovanje za pionirsko kategorijo ter kategorijo mladine. Tekmovanje članov in članic se bo pričelo ob 14:00 uri. Tekmovanje bo potekalo skupaj z enotami iz GZ Moravče. Tekmovanje pa bo na igrišču pri RCU-ju v Lukovici.

 • Za pionirje je vaja z brentačami, namesto štafete pa prenos vode.

 • Za mladince se bo izvajala mladinska vaja ter štafeta brez ovir.

 • Člani in članice izvajajo suho vajo po CTF-u ter štafeto brez ovir.

PGD Blagovica mora na tekmovalni prostor pripraviti eno orodje za izvedbo članske vaje.

Mentorji in desetarji veselo na delo, da boste svoje ekipe kar seda uspešno pripravili za tekmovanje.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ

 
              Regijsko gasilsko mladinsko in pionirsko tekmovanje, 29.10.2011
 

Lukovica, 29.10.2011. Zadnjo oktobrsko soboto je potekalo, na travnatem igrišču RCU v Lukovici, regijsko gasilko mladinsko in pionirsko tekmovanje regije Ljubljana III. v organizaciji GZ Lukovica, katerega so se udeležile ekipe iz našega društva. Ekipa mladincev PGD Blagovica, pod vodstvom mentorja Anžeta Čerina, je dosegla 1. mesto in se s tem uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo verjetno naslednje leto v spomladi.

Čestitke za izvrstni dosežek zmagovalni mladinski ekipi, prav tako pa čestitke tudi ostalim mladinskim in pionirskim desetinam za izvrstne rezultate.

 
         avtor: Administrator
              Velik uspeh članic B na regijskem tekmovanju v Mekinjah, 2011
 

Mekinje pri Kamniku, 8.10.2011. V sobot je v Mekinjah pri Kamniku GZ Kamnik organizirala regijsko gasilsko tekmovanje za članice in člane, regije Ljubljana III. V spomladanskem času je potekalo izbirno tekmovanje v vsaki zvezi. Članice PGD Blagovica smo se iz lukovške GZ uvrstile na regijsko tekmovanje. Priprave na regijsko tekmovanje (le nekaj vaj) so potekale v Blagovici pod mentorskim vodstvom poveljnika društva Blaža Judeža. Z resnim pristopom in v športnem duhu so nam na tekmovanju uspele vse tri discipline (vaja z motorno brizgalno, štafeta in vaja razvrščanje). Brez vsakih večjih pričakovanj smo dosegle drugo mesto v kategoriji članica » B ». S tem doseženim mestom smo si prislužile uvrstitev na državno tekmovanje.

Uvrstitev na državno tekmovanje je za PGD Blagovico in tudi za GZ Lukovico izredno velik uspeh.

Zavedamo se, da nas čaka veliko dela s pripravami, ter resen pristop na državno tekmovanje, kjer bo konkurenca večja in močnejša. Obljubljamo, da bomo v športnem duhu pristopile na tako veliko tekmovanje.

Veselimo se pomladanskega državnega gasilskega tekmovanja.

Več fotografij članic z regijskega tekmovanja si lahko pogledate v naši galeriji (picasaweb) >>

Za ekipo članic zapisala: Anka Markovšek

 
         avtor: Anka Markovšek
              Občinski gasilski kviz GZ Lukovica za mladino 2011
 

Brdo pri Lukovici, 15.10.2011. V soboto zjutraj smo se gasilci iz PGD Blagovica odpravili na Brdo pri Lukovici, kjer je potekal občinski gasilski kviz za mladino. Tekmovanja se je udeležilo 7 ekip iz našega društva in sicer smo imeli 4 ekipe mlajših pionirjev, 2 ekipi starejših pionirjev in ekipo mladincev. Mlajši pionirji so zasedli 4., 5., 6. in 8. mesto, starejši pionirji so bili 8. in 9., mladinci pa so v svoji kategoriji zasedli 3. mesto, s čimer so si prislužili bronasto medaljo. Tekmovanje je bilo zelo zabavno in na poti domov se je med pionirji že govorilo da gredo drugo leto tudi oni po medalje.

 
         avtor: Karmen Urankar
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince iz GZ Lukovica 2011
 

Moravče, 11.06.2011. Ta dan je v Moravčah potekalo izbirno gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince iz GZ Lukovica. Tekmovanja se je udeležilo 5 desetin iz PGD Blagovica v spremstvu 4 mentorjev. Pionirke so v svoji kategoriji zmagale, prav tako kot mladinci A1. Mladinci A2 so bili tretji, enak dosežek pa so zasedli tudi pionirji. Ekipa mladink je v svoji kategoriji zasedla drugo mesto. Svoja pričakovanja smo izpolnili in se z vsemi ekipami uvrstili naprej na regijsko tekmovanje ki bo potekalo jeseni. Po končanem tekmovanju smo se ustavili v Lukovici, kjer smo se okrepčali in nato s polnimi želodčki pot nadaljevali proti Blagovici, kjer je ekipa mladincev A1 svojo zmago proslavila s kopanjem v Radomlji.

 
         avtor: Karmen Urankar
              Izjava starše in skrbnike pionirjev in mladincev za leto 2011
 

Dragi starši in skrbniki naših najmlajših gasilcev!

Zelo se veselimo, da nam v varstvo zaupate vaše otroke in s tem omogočate, tako nam kot vašim otrokom, možnost izobraževanja in druženja v duhu gasilstva, ki predstavlja eno izmet največjih organizaciji v Slovenji. Le delo z mladimi nam zagotavlja, da bomo to poslanstvo lahko gojili še naprej in ga prenašali iz roda v rod. Kot Vam je znano je pri aktivnosti, ki se odvijajo po našem programu, ogromno fizičnega gibanja, udeležb na raznih tekmovanjih, izletih, in šolanjih. Ob vsem tem pa vsekakor obstajajo možnosti raznoraznih fizičnih poškodb in izgubljenih predmetov udeležencev. Mentorji PGD Blagovica imajo jasna navodila, da morajo pri vseh aktivnostih v prvi meri skrbeti za varnost otrok, vendar glede na dejstvo, da svoje delo opravljajo povsem prostovoljno, ne morejo kazensko odgovarjati za morebitna nastale poškodbe ali druge neprijetnosti, pri aktivnostih po programu PGD Blagovica. Zato se obračamo na Vas, starše in skrbnike in Vas prosimo, da to dejstvo vzamete v obzir ter izpolnite spodnjo izjavo za vse aktivnosti v okviru PGD Blagovica in GZ Lukovica, katere se bodo udeleževali Vaši otroci v letu 2011.

Izjava starše in skrbnike pionirjev in mladincev za leto 2011

 

 
         avtor:  Uroš Medič
              Tekmovanje v gasilski orientaciji mladine, Vrhpolje, 2011
 

Vrhpolje pri Moravčah 14. maj 2011. V soboto smo se gasilci iz Blagovice z našo mladino udeležili tekmovanja v gasilski orientaciji za pionirje in mladince v sosednji dolini, točneje v Vrhpoljah. Na tekmovanju so se odrezali zelo dobro in prinesli domov tri pokale:

 • Mlajše pionirke 3. mesto
 • Mlajši pionirji 3. mesto
 • Starejše pionirke 4. mesto
 • Starejši pionirji 6. mesto
 • Mladinci 1. mesto

Pohvala za dobre rezultate na tekmovanju gre vsej mladini in mentorjem, ki so pridno vadili zadnje tedne.

 
         avtor:  Administrator
              Regijski kviz gasilske mladine v Gabrovki 2010
 

Gabrovka, 23. oktober 2010. Kot vsako leto smo se tudi letos udeležili regijskega kviza gasilske mladine, ki je to leto potekalo na osnovni šoli Gabrovka pri Litiji. Tokrat smo se udeležili le z eno ekipo in sicer ekipo mladincev (v starosti od 17 do 18 let). Maruša, Špela in Urban so zasedli osmo mesto v s svoji kategoriji, zato so se skupaj z mentorico Karmen strinjali, da se bodo to leto držali reka “Važno je sodelovati”. Razlog zakaj se tekmovanja nismo udeležili z večimi ekipami je omejena kvota ekip, kar pomeni, da smo smo iz naše zveze lahko poslali le tri ekipe (mlajše pionirje, starejše pionirje in mladince). Na komisiji za mladino, v zvezi smo dogovorili, da PGD Prevoje pelje na kviz dve ekipi PGD Blagovica pa eno. Druga društva žal niso pokazala interes za sodelovanje na kvizu. V kolikor bi na naši zvezi organizirali kviz bi bila lahko kvota za regijsko tekmovanje po dve ekipi iz vsake kategorije, zato upam, da se bomo uspeli prihodnje leto že v spomladanskem času dogovoriti o izvedbi kviza in da bodo poleg pristopila tudi druga društva iz naše občine.

Še čestitke ekipi PGD Prevoje za doseženo drugo mesto, ki jim omogoča tekmovanje na državnem tekmovanju.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Uspešni na 1. Gasilskem boju v Leskovcu 2010
 

Leskovec, 16. oktober 2010. Kar tri enote iz PGD Blagovica so se udeležile operativnega tekmovanja dvojic "1. Gasilski boj v Leskovcu". Skupaj iz naše gasilske zveze pa se nas je udeležilo kar osem ekip, kar nadvse pohvalno. Poleg gasilcev iz PGD Blagovica so bili še kolegi iz PGD Lukovica, PGD Krašnje in PGD Prevoje, tako je bila GZ Lukovica številčno najbolje zastopana med vsemi zvezami oz. ekipami. Ekipa GZ Lukovica v navezi Zdravko Tkalec in Jure Čokl sta osvojila v B kategoriji 1. mesto, Kristjan Markovšek in Blaž Judež pa v najtežji skupini A osvojila odlično 4. mesto. Tudi ostale ekipe so se odrezale zelo dobro. Rezultate si lahko pogledate na naslednji povezavi.

Za PGD Blagovica 1, 2 in 3 so nastopile naslednje dvojice: Kristjan Markovšek - Blaž Judež, Anže Čerin - Domen Razpotnik ter Matija Lipovšek - Primož Moneta. Ostale dvojice iz GZ Lukovica pa so bile: Zdravko Tkalec - Jure Čokl, Gašper Bergant - Boštjan Barle, Aleš Tkalec - Katja Pervinšek, David Avbelj - Miha Capuder ter Denis Maselj - Avguštin Gales.

Zahvala in čestitke PGD Leskovec za odlično izpeljano tekmovanje ter čestitke vsem operativcem, ki so premagali tako zahtevno tekmovalno progo.

Nekaj slik s tekmovanja si lahko pogledate na povezavi kolegov s PGD Prevoje in PGD Lukovica.

 
         avtor:  Ilija Medič
              Gasilsko tekmovanje za člane in članice GZ Lukovica 2010
 

Trojane, 2. oktober 2010. V soboto popoldan je bilo na Trojanah občinsko tekmovanje GZ Lukovica za člane in članice. Iz PGD Blagovica se je tekmovanja udeležilo sedem ekip. Člani B ena ekipa, članice B ena ekipa, čani A tri ekipe in članice A dve ekipi. Pridno smo trenirali in zato smo dosegli tudi lepe rezultate. Članice B drugo mesto, članice A drugo in tretje mesto, člani B prvo mesto in člani A prvo, drugo in peto mesto. Zadovoljni smo se po razglasitvi rezultatov vrnili v Blagovico, kjer so nam naši gasilci pripravili zaključek v gasilskem domu. Predsednik društva se je zahvalil vsem mentorjem, desetarjem in predvsem vsem gasilcem, ki so si vzeli čas in so intenzivno vadili v zadnjih tednih in uspešno domov prinesli skupaj, z našimi mladinci in pionirji, kar 10 pokalov.

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  Marta Moneta
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince GZ Lukovica 2010
 

Trojane, 2. oktober 2010. Gasilskega tekmovanje GZ Lukovica za mladince in pionirje na Trojanah smo se v soboto dopoldan  udeležili s štirimi desetinami v vsaki kategoriji s po eno. Osvojili smo dve prvi mesti, eno drugo in eno tretje mesto. Skupaj z ostalimi članskimi desetinami PGD Blagovica smo isti dan prinesli nazaj domov kar 10 pokalov.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              1. Firefighter Combat Challenge Slovenija
 

Radovljica, 11. september 2010. Prostovoljno gasilsko društvo Radovljica organizira letos 1. Firefighter Combat Challenge Slovenija, ki se bo pričel v soboto 11.09.2010 ob 9:00 uri.

Prostovoljno gasilsko društvo Radovljica je leta 2008 dobilo povabilo na eno najtežjih tekmovanj ameriških gasilcev v mestu Boston (točneje Haverhill) v ZDA. PGD Radovljici so ponudili pridobitev licence za takšno tekmovanje z namenom organiziranja v Sloveniji. Takšno tekmovanje zaenkrat poteka v ZDA in nekaterih drugih državah po svetu, med drugim tudi v Evropi, vendar zaenkrat takega tekmovanja v Sloveniji še ni. Želja Radovelških gasilcev pa je organizacija takega tekmovanja tudi pri nas. Poleg dveh tekmovalcev Anžeta Habjana in Renata Flegota (oba člana PGD Radovljica), se je tekmovanja udeležil tudi predsednik društva Igor Marijan z delegacijo – člani društva, ki so se na kraju dogovorili za prevzem licence in organizacijo takšnega tekmovanja v Sloveniji z glavnim vodjo in organizatorjem Dr. Paul O. Davisom.

In tako se bo to soboto, 11.09.2010 v Radovljici odvijalo le-to tekmovanje. In zato ste vabljeni vsi gasilci in vsi ostali, ki niste, da pridete v Radovljico ob 9 ure dalje. Vsekakor bo zelo zanimivo. Veliko predstavitve opreme in velik razstavni prostor in zelo težko in atraktivno tekmovanje. Starši pripeljite svoje otroke saj bo vsekakor zanimivo. Da pa ne poste samo opazovali tekmovanja, pridite tudi navijati za našega člana Judež Blaža ml., ki se bo podal na poligon.

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              Uspešni na tekmovanju gas. dvojic "Gasilski izziv Idrija 2010"
 

Idrija, 26. junij 2010. V Idriji so v soboto pripravili 3. gasilski izziv (tekmovanje gasilskih dvojic) v sklopu 120 letnice praznovanja PGD Idrija. Tekmovanja smo se udeležili tudi člani GZ Lukovice s 7 ekipami od tega dve iz PGD Blagovica:

 • Blanka Jakopin - Jure Čokl

 • Blaž Cerar - Zdravko Tkalec

 • Katja Pervinšek - Aleš Tkalec

 • Gašper Bergant - Denis Maselj

 • Gašper Mav - Dušan Novak

 • Dani Butinar - Matija Lipovšek (PGD Blagovica)

 • Kristjan Markovšek - Blaž Judež (PGD Blagovica)

Opis vaje: Tekmovalca nastopita v paru, opremljena v popolno zaščitno opremo in z izolirnima dihalnima aparatoma. Najprej se morata povzpeti na 6 m visok oder, nato pa potegniti na oder zviti B cevi. Potem se pripneta na vrv z osmicama in spustita nazaj na tla. Na tleh 15 m stran ju čaka 8 galon s po 20 litri vode, ki jih je potrebno zložiti na prikolico. Ko opravita s tem delom, morata preplezati 1,5 m visoko oviro in se splaziti skozi tunel, ki poteka najprej 4 m navzgor in nato 4 m navzdol. Sledi najtežji del, kjer morata tekmovalca zvleči dve 90 kilogramski lutki 15 m daleč. Potem jima ostane še vleka cevovoda B 15 m daleč in tarča, ki jo je potrebno zbiti. Več informacij o tekmovanju najdete na strani PGD Idrija.

S tako številčno močno ekipo smo zasedli odlična mesta na tekmovanju.

 • Ekipa GZ Lukovica 2 (Markovšek - Judež) 4. mesto – 127,94 sekund

 • Ekipa GZ Lukovica 1 (Butinar – Lipovšek) 21. mesto – 147,90 sekund

 • Ekipa Dim Team (Jakopin – Čokl) 31. mesto – 170,97 sekund

 • Ekipa GZ Lukovica 3 (Cerar – Tkalec) 32. mesto – 177,69 sekund

 • Ekipa GZ Lukovica 6 (Mav – Novak) 37. mesto – 193,34 sekund

 • Ekipa GZ Lukovice 5 (Bergant - Maselj) 40. mesto – 224,07 sekund

 • Ekipa GZ Lukovice 4 (Pervinšek – Tkalec) 43. mesto – 235,07 sekund

Vsem ekipam, čestitamo za odlične dosežene rezultate, in v upanju, da se ponovno vidimo tudi naslednje leto, v večjem številu tekmovalcev iz GZ Lukovica.

Poleg tega, pa se bomo v soboto 03.07.2010 udeležili Fire Combata v Škofji Loki. Tekmovanje se prične ob 9:00 uri dopoldan. Tudi tega tekmovanja se bomo udeležili člani GZ Lukovice, in dali vse od sebe za čim boljše rezultate. Zmagovalec le-teh tekmovanj pa so vsi, ki se ga upajo udeležiti, saj tekmovanje ni mačji kašelj, in ga ni sposoben opraviti vsak. Vabljeni vsi, ki bi prišli spodbujat naše tekmovalce v Škofjo Loko.

V popoldanskem času pa se bo v PGD Topolah odvijalo tekmovanje dvojic v vlečenju B cevi. Vabljeni tudi na to tekmovanje, da navijate za naše tekmovalce.

Z gasilskim pozdravom - Na pomoč!

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              Trening na CPV Količevo za tekmovanje dvojic v Idriji 2010
 

Količevo, 22. junij 2010. V torek  smo štirje (2 para) gasilci iz PGD Blagovice odšli na trening za gasilski izziv v Idriji, ki bo potekal to soboto, 26.06.2010 od 8 ure dalje. Na trening smo odšli s kolegi iz PGD Lukovice, Prevoj in Krašnje. Ob 17 uri, so nas pričakali na CPV Količevo, kjer sta nam naša inštruktorja Blanka Jakopin in Jure Čokl posredovala informacije o vrvni tehniki, ki ji potrebuješ za le-to tekmovanje.

V popolni zaščitni obleki smo najprej poskusili kako vrvna tehnika oziroma osmica deluje, nato pa smo opravili ta preizkus z izolirnim dihalnim aparatom. Ko smo poskusili in dobili občutek, pa smo opravili manjše » tekmovanje« vseh sodelujočih na le-tem treningu. Pri komisijo A (Jure Čokl), je par v zaščitni obleki z IDA na znak odšel do lestvije. Tam se je povzpel v drugo nadstropje, kjer ju je čakala sodnica (Blanka Jakopin), in preverjala pravilno navezovanje z osmico. Po spustu je par odtekel en krog in za konec povlekel 30 m polne B cevi, in zbiti tarčo, oddaljeno 10 m.

Galerija (picasaweb) >>

Vso znanje, pa bomo pokazali v soboto na gasilskem izzivu v Idriji. Tekmovanje, se bo pričelo ob 8 uri zjutraj, prva tekmovalna skupina iz GZ Lukovice nastopa ob 8.15 uri, prva tekmovalna skupina iz PGD Blagovica pa nastopa ob 8.35 uri. Za vse, ki bi si ogledali to tekmovanje in spodbujali prijatelje gasilce, naj mi prosim javijo na tel. št. 031 696 981 ( Blaž Judež ml.)

Hvala lepa obema inštruktorjema za porabljen čas in živce, ter čim hitrejše čase vsem ekipam iz GZ Lukovica.

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              1. Memorial Ledeni ogenj v Zagorju ob Savi, dne 31.10.2009
 

Zagorje, 31. oktober 2009.  PGD Zagorje-mesto je zadnjo soboto v oktobru  organiziralo tekmovanje v gasilski disciplini dvojic, 1. Memorial Ledeni ogenj (Fire Combat Challenge) operativne gasilce, na katerem je sodelovalo kar 51 ekip, od tega tudi ekipa iz sosednje Hrvaške. Tekmovanje smo si šli pogledati tudi operativci iz PGD Blagovica. Tekmovanja pa sta se udeležila dva kolega iz PGD Lukovica, ki sta zasedla odlično 3. mesto v kategoriji B-2 nad 30 let.

Ekipa sestavljata dva gasilca s popolno gasilko opremo, ter IDA. Tekmovalca imata na startu pet C cevi, ročnik, cevni pritrdilec ter torbico z vrvjo.Tekmovalca morata nato sklopiti vse C cevi skupaj, ter na enem koncu pripeti na motorno brizgalno, na drugem pa ročnik. Ko je C cev pripeta na motorno brizgalno, lahko prvi gasilec premaga prvo oviro, ki je 10 m stran od starta. Steno, ki je visoka 180 cm in široka 200 cm mora premagati, prav tako pa ima s seboj tudi torbico z vrvjo, ter cevni pritrdilec. Drugi gasilec, pa mora ročnik, ki je pripet na C cevi potisnit skozi odprtino in nadaljevati skozi tunel ( višina = 80 sm; širina = 80 cm; dolžina 6 m ), katerega je prvi gasilec že premagal. Metanje orodja čez tunel ali steno je prepovedano, prav tako kot tudi v celi tekmovalni vaji. 15 m za tunelom, je postavljen stolp, ki meri v višino 6 m, ob katerem je pristavljena lestev. Prvi gasilec spleza po lestvi na stolp, kjer spusti torbico na tla, vrv pa pritrdi s karabinom. Pod stolpom čaka drugi gasilec, ki mora navezati ročnik s cevjo, odtiti na stolp, ter potegniti eno C cev skupaj z ročnikom na stolp ( to lahko opravi tudi prvi gasilce - odvisno kako se zmenita ), in jo pritrditi s cevnim pritrdilcem na stolp. Nato se spustita po vrvi do police, ki je en meter nad tlemi. Na to polico mora gasilec stopiti z obema nogama, šele nato lahko stopi na tla. Ko sta oba dva gasilca prispela iz stolpa, ju čaka ponesrečenec ( običajno 70 kg ), ki ga morata prenesti 30 m stran, v označeno polje. Zadnja naloga, ki je najtežja za tekmovalce, je vlečenje treh polnih B cevi, 30 m daleč, nato pa morata še zadeti tarčo, ki je oddaljena 10 m.

Kako izgleda cela vaja FIRE COMBAT, si lahko pogledate na posnetku absolutnih slovenskih rekorderjev v fire combat v Sloveniji, ( Video, najhitrejši čas: 2:01:10 - Gantar Sebastjan & Modic Miha - PGD RAKEK) (vir: www.youtube.com).

Končni rezultati: TUKAJ (vir: www.pgdzagorje-mesto.si).

Upam, da bomo tudi v PGD Blagovica pričeli z treningom za to tekmovanje ter, da se bo čim več članov zainteresiralo za to zanimivo tekmovanje.

 
         avtor:  Blaž Judež Ml.
              Gasilsko tekmovanje GZ Lukovica 2009 v Rafolčah
 

Rafolče, 3. oktober 2009. V soboto je bilo občinsko gasilsko tekmovanje GZ Lukovica v Rafolčah. PGD Blagovica smo se udeležili tekmovanja s šestimi ekipami. Člani 3xA in 1xB, članice 1xA in 1xB. Ekipe so dosegle zelo lepe rezultate:

Člani:
Blagovica A
2 - 1. mesto
Blagovica A1
- 3. mesto
Blagovica A3
- 7. mesto

Blagovica B1
- 1. mesto

Članice:
Blagovica A1 - 2.mesto
Blagovica B1
- 1.mesto

Galerija (picasaweb)>>
 

 
         avtor:  Ilija Medič
              Regijsko mladinsko tekmovanje v Moravčah
 

Moravče, 3. oktober 2009. Ob 8:30 uri smo se mentorji skupaj z štirimi ekipami odpravili na regijsko mladinsko tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (mokra izvedba vaje) regije Ljubljana III v Moravče.

Pionirji:
- 4. mesto
- 6. mesto

Mladinke
:
-
4.mesto

Mladinci
:
- 6.mesto

Galerija (picasaweb)>>
 

 
         avtor: Igor Trdin
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince 26.09.2009 odpade
 

Blagovica, 20. september 2009. Predvideno občinsko gasilsko tekmovanje v soboto 26.09.2009 v Rafolčah po pravilih mednarodne gasilske organizacije CTIF (suha izvedba vaje), odpade zaradi premajhnega števila prijavljenih ekip iz ostalih društev GZ Lukovica. Na tekmovanje smo prijavili PGD Blagovica 4 ekipa in PGD Trojane 1 ekipo.

Gasilske vaje za pionirje in mladince se kljub temu nadaljujejo, saj nas čaka v soboto 03.10.2009 regijsko tekmovanje v Moravčah, tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (mokra izvedba vaj).  Več >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Mednarodno tekmovanje v Lutvercih
 

Lutverci, 5. september 2009. V soboto 05.09. smo se gasilke Ljubljana regija III odpravile na mednarodno tekmovanje v Lutverce. Spotoma pa smo si ogledale še gasilsko brigado v Celju.

Več >>

 
         avtor:  Marta Moneta
              Gasilske vaje za pionirje
 

Ponovno se je začelo obdobje gasilskih tekmovanj. Tako bosta v kratkem kar dva mladinska tekmovanja in sicer 26.09.2009 občinsko tekmovanje po CTIF v Rafolčah in 03.09.2009 regijsko tekmovanje v Moravčah.

Gasilske vaje za pionirje: Ker je časa malo bo potrebno kar intenzivno pričeti z vajami, če želimo doseči uspešne rezultate. Zato te obveščam, da bodo v sredo 16.09.2009 ob 18. uri, pred gasilskim domom, gasilske vaje v vsakem vremenu. Prosim, da se vaj točno in sigurno udeležiš.

Več >>

 
         avtor:  Uroš Medič
              Gasilske vaje za mladince (12 - 16 let)
 

Z gasilskimi vajami za mladince (dve ekipi) pričnemo v torek 15.09.2009 ob 18:00 uri pred gasilskim domom. Gasilske vaje bodo v vsakem vremenu. Prosim, da se vaj točno in sigurno udeležiš.

Več >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Intervencija na Imoviški cesti v Šentvidu, dne 14.07.2009
 
Požar sena na cesti proti Imovici v Šentvidu, dne 14.07.2009;

Ob 19:20 so na Imoviški cesti v Šentvidu pri Lukovici, gasilci PGD Prevoje pogasili 6 kvadratnih metrov goreče mrve. Aktivirani smo bili tudi gasilci iz PGD Blagovica.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Pionirske in mladinske tekmovalne desetine PGD Blagovica
 

Pionirske in mladinske tekmovalne desetine v našem društvu delujejo v okviru komisije za delo z mladimi. Mentorji gasilsko športnih tekmovalnih disciplin za pionirje in mladince v našem društvu so Igor Trdin, Judež Blaž, Uroš Medič in Ilija Medič, ki mladino poučujejo na gasilskih vajah.

Na gasilsko športnih vajah za pionirje in pionirke (od 7 do 12 let) se uči vaja z vedrovko , (knjižica: GZS, Gasilske in gasilsko športne tekmovalne discipline, Ljubljana 2003, str. 29) ter štafeta s prenosom vode za pionirje. (knjižica: GZS, Gasilske in gasilsko športne tekmovalne discipline, Ljubljana 2003, str. 42)

Na gasilsko športnih vajah za mladince in mladinke (od 12 do 16 let) se uči vaja z ovirami za mladince, (knjižica: GZS, Gasilske in gasilsko športne tekmovalne discipline, Ljubljana  2003, str. 50) ter štafeta na 400 m z ovirami za mladince (knjižica: GZS, Gasilske in gasilsko športne tekmovalne discipline, Ljubljana 2003, str. 68).

 
         avtor: Ilija Medič
              Članske gasilske tekmovalne desetine PGD Blagovica
 

Članske gasilske tekmovalne desetine delujejo v okviru štaba operative in operativnih enot PGD Blagovica.

Na gasilskih vajah člani in članice vadimo predvsem vajo z motorno brizgalno (knjižica, GZS, Gasilske in gasilsko športne tekmovalne discipline, Ljubljana 2003, str. 80) ter štafetni tek z ali brez ovir (knjižica, GZS, Gasilske in gasilsko športne tekmovalne discipline, Ljubljana 2003, str. 111).

 
         avtor: Ilija Medič
 
 © 2009 Prostovoljno gasilsko društvo Blagovica