AKTUALNO
  NOVICE
  GALERIJA - picasaweb
ORGANIZACIJA
  ORGANI DRUŠTVA
  MLADINA
  ČLANICE
  VETERANI
  SEKCIJA ZA ŠPORT
OPERATIVA
  ŠTAB OPERATIVE
  VOZILA IN OPREMA
  POŽARNI OKOLIŠ
  INTERVENCIJE
  IZOBRAŽEVANJE
  TEKMOVANJA
  PREVENTIVA
DRUŠTVO
  VIZIJA DRUŠTVA
  ZGODOVINA DRUŠTVA
OSTALO
  KLEPETALNICA
  POVEZAVE
  KONTAKT
Kontaktni podatki

PGD BLAGOVICA
Blagovica 2
1223 Blagovica

tel: 01/ 834-57-04
e-pošta:
pgd.blagovica@siol.net
 

Prijava intervencije
V primeru nesreče vedno najprej pokličite 112

Operaterju povejte:

ime in priimek
vaš točen naslov
vrsto nesreče
število poškodovanih
 
SPIN - prikaz nesreč v RS

Za večji zemljevid klikni!
Hitre povezave

 - Gasilska zveza Slovenije
 -
Občina Lukovica
 - PGD Lukovica

 - PGD Prevoje
 - PGD Krašnja

 -
CPV Helios Domžale
 -
URSZR
 -
Gasilci.org
 -
Vreme
 -
Geopedia.si


 

Administrator
VULKAN

SPIN

 

              Poveljstvo PGD Blagovica 2013
 

Sestava poveljstva PGD Blagovica v mandatnem obdobju 2013 - 2018:

 
         avtor:  Tajnik PGD Blagovica
               Novi elektronski naslovi vodstva GZ Lukovica od 11.7.2013
 

Gasilska zveza Lukovica obvešča vse gasilce in širšo javnost, da uporablja od 11.07.2013 nove elektronske naslove za vso komunikacijo z GZ Lukovica:

Za sporočila namenjena posameznim funkcionarjem in njihovim namestnikom pa:

Vir: www.gz-lukovica.si

 
         avtor:  Administrator
              Občinska vaja: Požar stanovanja in vozila, Blagovica, 26.10.2013
 

Blagovica 26. oktober 2013. Poveljstvo PGD Blagovica je ob mesecu požarne varnosti organiziralo nenapovedano občinsko gasilsko vajo v kraju Blagovica. Vaja je predvidevala požar stanovanjske hiše (poslopje stare Šole) in osebnega vozila v centru Blagovice. Ob 15:45 uri so bile prožene s pozivom: VAJA-POŽAR STANOVANJSKE HIŠE TER OSEBNEGA VOZILA V BLAGOVICI-VAJA, vse Gasilske enote v GZ Lukovica. Vsaka gasilska enota je ob prihodu na vajo dobila podrobnejša navodila za postavitev vozila in delo gasilcev. Gasilska vaja je bila uspešno zaključena, z udeležbo vseh petih gasilskih društev v Gasilski zvezi Lukovica.

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Dežurstvo in usposabljanje prostovoljnih gasilcev na Krasu 2012
 

Zaradi sušnih let, ki so nastopila v preteklih letih ter posledično povečanja števila požarov v naravnem okolju po vsej Sloveniji in še posebej na Krasu, je Gasilska zveza Slovenije v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje tudi v letu 2012 pripravila razpis za dežurstvo gasilcev na Krasu.

Ta pokrajina je požarno najbolj ogrožena v Republiki Sloveniji, zato se lahko pridružite, tako da z dežuranjem v obliki usposabljanja pomagate območnim gasilcem na Krasu.

Prosim, da se vsi zainteresirani gasilci javite poveljniku društva za dodatne informacije in prijave. Celotna vsebina razpisa je objavljena tudi na spletni strani: www.gasilec.net

 
         avtor:  Poveljnik - Blaž Judež
              POZOR: Velika požarna ogroženost v naravi od 7. marca 2012
 

Celotna Slovenija, 07.03.2012. Na podlagi 4. člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur. l. RS, št. 4/2006), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 7. marca 2012 na območju celotne države.

Razglas velja za območja brez snežne odeje. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpekcija za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter Policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajale poostren nadzor.

Vir: SOS112, Razglas (pdf)

 
         avtor:  GE PGD Blagovica
              Strokovna ekskurzija na sejem INTERSCHUTZ 2010 v Nemčiji
 

Leipzig  07. - 12. junij 2010. V tem tednu je potekal gasilski sejem INTERSCHUTZ 2010 v Leipzigu v vzhodni Nemčiji. Na sejmišču je bilo več kot 1.350 razstavljavcev iz 46 držav, ki so predstavile svoje izdelke in storitve na 90.000 kvadratnih metrih površine prostora. Iz PGD Blagovica smo se strokovne ekskurzije udeležili trije člani operativne enote.

Odhod v Leipzig je bil 11.06.2010 iz CPV-ja Količevo, ob 20 uri, z vodnikom g. Gregorjem. Z avtobusom smo nato krenili skozi karavanški predor v Avstrijo mimo Beljaka, Salzburga, in naprej v Nemčijo mimo Münchna, Nürnberga z jutranjim prihodom v Leipzig. Nato smo si ogledali največje nemško saško mesto. Ustavili smo se v cerkvi sv. Tomaža, kjer je služboval znameniti J.S.Bach. Ogledali smo si seveda tudi največji spomenik v Evropi, ki je postavljen v spomin na Napoleonove vojne - Bitke Narodov, ki so ga postavljali kar 15 let. Po krajšem ogledu mesta smo nadaljevali pot do sejmišča v Leipzigu, na katerem so pokazali vse, kar svetovni trg lahko ponudi za reševanje, preprečevanje požarov, pomoči v nesreči, splošne varnosti, in varnosti civilnega sektorja - INTERSCHUTZ 2010.

Predstavitev in prikaz reševalnih vozil - od BMW poveljniškega vozila do MAN-ih tovornjakov za gašenje na letališčih, kot tudi ameriških gasilskih tovornjakov in IVECO-ih vozil oz. plovil. Na zunanjem poligonu so prikazali gašenje s »pametno« lestvijo. Le-ta lestev si zapomni pot, ki si jo opravil od začetnega zloženega položaja do končne postavitve, na kateri lahko gasiš ali rešuješ in se nato v nasprotnem vrstnem redu vrača na prvotno mesto. Prav tako je bilo prikazano gašenje v letalih. Postavljeno pa je bilo tudi gasilsko vozilo z lestvijo, ki se lahko raztegne 112 m visoko. Tovornjak z lestvijo tehta celih 77 ton. Po ostalih petih halah, pa so bila razstavljena gasilska vozila, kot njihova oprema, zaščitne obleke, škornji, cevi in vsa ostala gasilska oprema.

Po končanem sejmišču, pa smo odšli v hotel, da smo si odpočili noge, in napolnili energijo za naslednji dan. Po zajtrku smo se odpravili v glavno mesto Saške – Dresden, kjer smo imeli krajši orientacijski ogled. Dresden je biser baročnega časa, ki ga imenujejo tudi Firence ob Labi, ki je bilo leta 1945 popolnoma uničeno. Med najimenitnejše stavbe sodi zagotovo Zwinger. Ogled tega razsežnega arhitekturnega kompleksa,, ki ga sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem. Po prvotnem načrtu bi morali bit del palače, danes pa stoji kot samostojno poslopje z uravnoteženo slogovno rešitvijo med barokom in rokokojem. Sledil je sprehod do palače Opere, ki je odlična stvaritev arhitekta g. Semperja iz leta 1878.

Po napornem vikendu od vseh ogledov in sprehodov pa smo krenili na pot proti domu, na kateri smo opravili nekaj krajših postankov, in srečno pripeljali nazaj pred CPV Količevo v ponedeljek malo pred 1 uro zjutraj.

Naj se v skupnem imenu zahvalim za odlično vodenje po Nemčiji g. Gregorju, kot tudi voznikoma za varno, pa čeprav dolgo vožnjo. V upanju da se vidimo čez 5 let, ki bo potekal naslednji INTERSCHUTZ 2015 v Hannovru.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              Zaključna vaja nove generacije gasilcev v Blagovici
 

Blagovica, 26. april 2010. Zaključna vaja nove generacije gasilcev je potekala na območju nekdanjih prostorov DDC-ja ob igrišču v Blagovici. Na spodnji povezavi si lahko pogledate slike z vaje.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Administrator
              Vabilo na sestanek - štab operative PGD Blagovica
 


V A B I L O

Poveljstvo PGD Blagovica vabi na sestanek štaba operative, ki bo v sredo 20.01.2010 ob 19:30 uri v sejni sobi PGD Blagovica.

Original vabilo najdete tukaj.

Vse člane štaba prosim zaradi pomembnosti sestanka za zanesljivo udeležbo.

Poveljnik PGD Blagovica
Blaž Judež VGČ lr

 
         avtor:  Blaž Judež
              Operativna enota PGD Blagovica
 

Operativna enota PGD Blagovica je osrednja teritorialna gasilska enota v Gasilski zvezi Lukovica. Poleg svojega matičnega požarnega okoliša, ki ga sestavljata območje KS Blagovica in KS Češnjice, pokriva operativna enota PGD Blagovica celotno območje občine Lukovica.

 

 
         avtor:  Administrator
              Gasilski dom PGD Blagovica
 

Gasilski dom v Blagovici gasilcem služi že vse od leta 1955, ko je bil izgrajen.

 
         avtor:  Administrator
 
 © 2009 Prostovoljno gasilsko društvo Blagovica