AKTUALNO
  NOVICE
  -> defibrilator
  -> arhiv novic 2010
  -> arhiv novic 2009
  GALERIJA - picasaweb
ORGANIZACIJA
  ORGANI DRUŠTVA
  MLADINA
  ČLANICE
  VETERANI
  SEKCIJA ZA ŠPORT
OPERATIVA
  ŠTAB OPERATIVE
  VOZILA IN OPREMA
  POŽARNI OKOLIŠ
  INTERVENCIJE
  IZOBRAŽEVANJE
  TEKMOVANJA
DRUŠTVO
  VIZIJA DRUŠTVA
  ZGODOVINA DRUŠTVA
OSTALO
  KLEPETALNICA
  POVEZAVE
  KONTAKT
Kontaktni podatki

PGD BLAGOVICA
Blagovica 2
1223 Blagovica

tel: 01/ 834-57-04
e-pošta:
pgd.blagovica@siol.net
 

Prijava intervencije
V primeru nesreče vedno najprej pokličite 112

Operaterju povejte:

ime in priimek
vaš točen naslov
vrsto nesreče
število poškodovanih
 
SPIN - prikaz nesreč v RS

Za večji zemljevid klikni!
Hitre povezave

 - Gasilska zveza Slovenije
 -
Občina Lukovica
 - PGD Lukovica

 - PGD Prevoje
 - PGD Krašnja

 -
CPV Helios Domžale
 -
URSZR
 -
Gasilci.org
 -
Vreme
 -
Geopedia.si

 

Administrator
VULKAN

SPIN

 

Mesec: Oktober 2010
140 let gasilstva v SLO

    ARHIV 2010

              SREČNO NOVO LETO 2011
 

 

PGD Blagovica vam želi obilo zdravja, sreče in veselja v novem letu 2011

UO PGD Blagovica

 

 
         avtor:  Administrator
              Novoletna smrečica PGD Blagovica 2010
 

Blagovica, 17. december 2010. Člani društva smo skupaj z gospodarjem v petek zvečer postavili tradicionalno novoletno smrečico pred gasilskim domom v Blagovici. Kljub mrazu in sneženju smo jo lepo okrasili, tako da lahko krasi naš gasilni dom in celotno Blagovico.

 

Še nekaj slik v naši galeriji (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  Administrator
              Decembrske delavnice članic PGD Blagovica 2010
 

Blagovica, 11. december 2010. V soboto smo imele gasilke v Blagovici novoletno delavnico. Izdelovale smo nakit iz Fimo mase, postavile novoletno smerečico in se poveselile ob zaključku našega delovnega leta.
 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor: Marta Moneta
              Intervencija: AC LJ-CE, Trojane požar tovornjaka, dne 11.12.2010
 

Požar tovornjak na Avtocesti Ljubljana - Celje pred predorom  Jasovnik, dne 11.12.2010;

Ob 20:42 je na AC Ljubljana-Celje pred tunelom Jasovnik v občini Vransko iz neznanega vzroka zagorel tovornjak. Požar, ki je uničil kabino tovornjaka so pogasili dežurna ekipa AC baze Vransko, gasilci iz PGE Celje, CPV Domžale, PGD Trojane in PGD Blagovica. Gasilci so še posuli cestišče za vpojnim sredstvom, zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in nudili razsvetljavo policistom.

Na intervencijo smo operativci GE Blagovica izvozili z voziloma GVC 16/25 s posadko 8 gasilcev in GVM-1 s posadko 7 gasilcev. Na poti na mesto požara smo naleteli na nekaj ovir zaradi nepravilne razporeditve stoječih vozil pred predori na avtocesti, kljub opozorilnim tablam. Več >>

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Srečanje članic GZ Lukovica na Trojanah 2010
 

Šentgotard, 27. november 2010. Na nedeljo smo imele članice GZ Lukovica sedaj že tradicionalno srečanje gasilk. Letos so ga pripravile gasilke s Trojan.
 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor: Marta Moneta
              Novoletne delavnice članic v Moravčah, november 2010
 

Moravče, 26. november 2010. Članice iz Blagovice smo se udeležile novoletne delavnice v Moravčah, kjer smo izdelovale slike s peskom.
 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor: Marta Moneta
              Rekreacija za člane društva v telovadnici šole Blagovica 2010
 


O B V E S T I L O

Vse člane društva obveščamo da imamo tudi letos organizirano zimsko rekreacijo v OŠ Blagovica in sicer ob sredah od 20:00 do 22:00 ure.

Pridite, ne bo vam žal !

Sekcija za šport
PGD Blagovica

Vabilo (pdf) >>
 

 
         avtor:  Administrator
              Gasilska vaja v podjetju Hofer na Prevojah 2010
 

Prevoje, 20. november 2010. V soboto okoli 9:00 ure zjutraj smo dobili namišljen poziv, da v gori v podjetju Hofer na Prevojah. Na vajo smo se odpravili z GVC 16/25 in GVM ter štirinajstimi gasilci. Vaja, v kateri smo reševali ponesrečence iz goreče stavbe, je bila uspešno zaključena. Poleg društev iz GZ Lukovica so na vaji sodelovali tudi poklicni gasilci Centra požarne varnosti Helios iz Količevega. Po končani vaji so nam razkazali tudi skladišča Hoferja. Ker gre za največji industrijski kompleks v naši občini je bila vaja še kako pomembna, saj je poznavanje objektov lahko odločilna prednost v primeru resnične intervencije.

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  Administrator
              Gasilska vaja PGD Blagovica za celotno GZ Lukovica v Blagovici
 

Blagovica, 5. november 2010. Za zaključek meseca požarne varnosti je poveljstvo PGD Blagovica pripravilo gasilsko vajo gasilske zveze Lukovica v Blagovici. Scenarij vaje je bil požar v hiši, kjer so se igrali otroci. Potrebno je bilo pogasiti požar in najti pogrešane otroke, ki so se zaradi dima poskrili po različnih prostorih. Na srečo smo vse štiri tudi našli.  Na vaji so sodelovale gasilske enote PGD Krašnja, PGD Lukovica, PGD Trojane, PGD Prevoje in PGD Blagovica

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  Administrator
              Praktično usposabljanje novih operativnih gasilcev - jesen 2010
 

Blagovica, 24. oktober 2010. Na praktičnem usposabljanju operativnih gasilcev, ki so spomladi uspešno opravili nadaljevalni tečaj za gasilca, smo zaključili prvi sklop usposabljanja. Ta je zajemal predvsem spoznavanje opreme in vozil, ki jih imamo v gasilski enoti Blagovica, uporaba le te ter sam postopek kako poteka prava intervencija, kaj je delo gasilca na intervenciji in s kakšnimi težavami se lahko srečamo pri svojem delu, seveda smo se na začetku omejili le na zunanje gašenje. Celotno usposabljanje bazira na sistematičnem praktičnem delu na terenu in odprti diskusiji, zadevo želimo predstaviti čim bolj zanimivo, zato smo večino usposabljanja opravili na terenu z namišljenimi vajami in opremo, ki nam je na razpolago (MB in trodelni napad, oprema v GVM-1, oprema v GVC-16/25 in v GVC-24/50).   Več >>

 
         avtor:  Uroš Medič
              Regijski kviz gasilske mladine v Gabrovki 2010
 

Gabrovka, 23. oktober 2010. Kot vsako leto smo se tudi letos udeležili regijskega kviza gasilske mladine, ki je to leto potekalo na osnovni šoli Gabrovka pri Litiji. Tokrat smo se udeležili le z eno ekipo in sicer ekipo mladincev (v starosti od 17 do 18 let). Maruša, Špela in Urban so zasedli osmo mesto v s svoji kategoriji, zato so se skupaj z mentorico Karmen strinjali, da se bodo to leto držali reka “Važno je sodelovati”. Razlog zakaj se tekmovanja nismo udeležili z večimi ekipami je omejena kvota ekip, kar pomeni, da smo smo iz naše zveze lahko poslali le tri ekipe (mlajše pionirje, starejše pionirje in mladince). Na komisiji za mladino, v zvezi smo dogovorili, da PGD Prevoje pelje na kviz dve ekipi PGD Blagovica pa eno. Druga društva žal niso pokazala interes za sodelovanje na kvizu. V kolikor bi na naši zvezi organizirali kviz bi bila lahko kvota za regijsko tekmovanje po dve ekipi iz vsake kategorije, zato upam, da se bomo uspeli prihodnje leto že v spomladanskem času dogovoriti o izvedbi kviza in da bodo poleg pristopila tudi druga društva iz naše občine.

Še čestitke ekipi PGD Prevoje za doseženo drugo mesto, ki jim omogoča tekmovanje na državnem tekmovanju.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Dan požarne varnosti na OŠ Blagovica 2010
 

Blagovica, 18. oktober 2010. Kot vsako leto je tudi letos PGD Blagovica na OŠ Blagovica organiziralo dan požarne varnosti v okviru meseca požarne varnosti. Prvi in drugi razred si je ogledal prostore in opremo v gasilnem domu. Hkrati pa jim je bilo prestavljeno delo in poslanstvo gasilcev, ki ga opravljajo. Za preostale razrede je potekala predstavitev na osnovni šoli. Letos smo se skupaj z vodstvom šole odločili, da damo poudarek predvsem na prvo pomoč, glede na to da smo se gasilci v preteklem letu opremili več ali manj z vso potrebno opremilo za nudenje prve pomoči na ravni gasilcev bolničarjev - prvih posredovalcev in temu primerno tudi usposobilo 4 operativne člane, ki znanje prenašajo tudi na druge gasilce. Tako je bilo učencem predstavljena renimacijska torba in delo z njo, zajemalna nosila in uporaba le teh, ter defribrilator in temeljni postopki oživljanja, ki sodijo poleg.

S tovrstno predstavitvijo smo učencem OŠ Blagovica dali potrebne informacije, kako v določeni situaciji odreagirati in kaj lahko pričakujejo od operativne enote PGD Blagovica.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Uspešni na 1. Gasilskem boju v Leskovcu 2010
 

Leskovec, 16. oktober 2010. Kar tri enote iz PGD Blagovica so se udeležile operativnega tekmovanja dvojic "1. Gasilski boj v Leskovcu". Skupaj iz naše gasilske zveze pa se nas je udeležilo kar osem ekip, kar nadvse pohvalno. Poleg gasilcev iz PGD Blagovica so bili še kolegi iz PGD Lukovica, PGD Krašnje in PGD Prevoje, tako je bila GZ Lukovica številčno najbolje zastopana med vsemi zvezami oz. ekipami. Ekipa GZ Lukovica v navezi Zdravko Tkalec in Jure Čokl sta osvojila v B kategoriji 1. mesto, Kristjan Markovšek in Blaž Judež pa v najtežji skupini A osvojila odlično 5. mesto. Tudi ostale ekipe so se odrezale zelo dobro. Rezultate si lahko pogledate na naslednji povezavi.

Za PGD Blagovica 1, 2 in 3 so nastopile naslednje dvojice: Kristjan Markovšek - Blaž Judež, Anže Čerin - Domen Razpotnik ter Matija Lipovšek - Primož Moneta. Ostale dvojice iz GZ Lukovica pa so bile: Zdravko Tkalec - Jure Čokl, Gašper Bergant - Boštjan Barle, Aleš Tkalec - Katja Pervinšek, David Avbelj - Miha Capuder ter Denis Maselj - Avguštin Gales.

Zahvala in čestitke PGD Leskovec za odlično izpeljano tekmovanje ter čestitke vsem operativcem, ki so premagali tako zahtevno tekmovalno progo.

Nekaj slik s tekmovanja si lahko pogledate na povezavi kolegov s PGD Prevoje in PGD Lukovica.

 
         avtor:  Ilija Medič
              Kolesarjenje v Preddvor za članice regije Ljubljana III, 2010
 

Preddvor, 9. oktober 2010. V V nedeljo 09.10.2010 smo se članice udeležile kolesarjenja v Preddvor. Kolesarjenje je bilo organizirano za vse članice regije Ljubljana III, organizirala pa ga je GZ Kamnik. Zbrale smo se ob deveti uri pred gasilskim domom v Kamniku. Od tam nas je pot vodila preko Komende,ker smo imeli počitek za čaj in pot nadaljevali preko Cerkelj do Preddvora. Ob lepem sončnem vremenu smo si ogledali jezero in se sprehodili skozi park. Vrnili smo se po malo daljši poti preko Šenčurja, Terboj skozi Žeje nazaj proti Kamniku. Prekolesarile smo dobrih 60 km in preživele zelo lep dan. Več >>

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor: Marta Moneta
              Gasilsko tekmovanje za člane in članice GZ Lukovica 2010
 

Trojane, 2. oktober 2010. V soboto popoldan je bilo na Trojanah občinsko tekmovanje GZ Lukovica za člane in članice. Iz PGD Blagovica se je tekmovanja udeležilo sedem ekip. Člani B ena ekipa, članice B ena ekipa, čani A tri ekipe in članice A dve ekipi. Pridno smo trenirali in zato smo dosegli tudi lepe rezultate. Članice B drugo mesto, članice A drugo in tretje mesto, člani B prvo mesto in člani A prvo, drugo in peto mesto. Zadovoljni smo se po razglasitvi rezultatov vrnili v Blagovico, kjer so nam naši gasilci pripravili zaključek v gasilskem domu. Predsednik društva se je zahvalil vsem mentorjem, desetarjem in predvsem vsem gasilcem, ki so si vzeli čas in so intenzivno vadili v zadnjih tednih in uspešno domov prinesli skupaj, z našimi mladinci in pionirji, kar 10 pokalov.

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  Marta Moneta
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince GZ Lukovica 2010
 

Trojane, 2. oktober 2010. Gasilskega tekmovanje GZ Lukovica za mladince in pionirje na Trojanah smo se v soboto dopoldan  udeležili s štirimi desetinami v vsaki kategoriji s po eno. Osvojili smo dve prvi mesti, eno drugo in eno tretje mesto. Skupaj z ostalimi članskimi desetinami PGD Blagovica smo isti dan prinesli nazaj domov kar 10 pokalov.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Mesec oktober - mesec požarne varnosti 2010
 

Mesec oktober, tradicionalno mesec požarne varnosti, je v letu 2010 namenjen otrokom, letos na temo: Mladi in požarna varnost. Splošen naslov aktivnosti, s katerimi se bo oktobra naslavljalo ciljno publiko je: Ogenj ni igrača!

Dopis GZ - mesec pozarne varnosti_2010 (Vir: www.gasilec.net)

 
         avtor:  Administrator
              Intervencija: Na Trojanah gori kamion, dne 30.09.2010
 
Požar kamiona na parkirišču gostilne Potrbin na Trojanah, dne 30.09.2010;

Ob 8:30 je na parkirišču gostilne Potrbin po Trojanami, zagorel motor in del kabine na tovornem vozilu. Požar so pogasili gasilci PGD Blagovica, PGD Trojane, PGD Prevoje, PGD Lukovica, PGD Lučica pri Vranskem in poklicni gasilci CPV Domžale. Gasilci CPV so tudi izčrpali nafto iz poškodovanih rezervoarjev, z absorbentom posuli izlite tekočine in s pivniki zajezili razlivanje iztekle nafte v bližnji potok.
 

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Intervencija: Požar osebnega vozila pri CP Blagovica, 29.09.2010
 

Poročilo o požaru osebnega vozila pri cestninski postaji Blagovica v smeri Ljubljana, dne 29.09.2010;

Ob 18.07 je na cesti Trojane - Domžale v kraju Spodnje Loke, občina Lukovica, zagorelo osebno vozilo. Požar, ki je uničil motorni del vozila so pogasili gasilci PGD Blagovica, Trojane, Lukovica in CPV Domžale.

Na požar smo izvozili operativci GE Blagovica z voziloma GVC 16/25 in nekoliko kasneje še GVM-1. Ker smo bili prvi na mestu požara smo zavarovali cesto in pogasili požar v osebnem vozilu. Požar je uničil motor in ves sprednji del vozila, na mestu smo počakali do prihoda vlečne službe. V intervenciji so sodelovali še kolegi iz PGD Lukovica, PGD Trojane in CPV Domžale. V gasilnem domu je ostalo še nekaj operativcev v pripravljenosti.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Gasilsko tekmovanje GZ Lukovica, dne 02.10.2010
 

Letošnje gasilsko tekmovanje GZ Lukovica za mladince, mladinke in pionirje je prestavljeno zaradi dežja s 25.09.2010 na soboto 02.10.2010 dopoldne na Trojanah.

Tekmovanje z motorno brizgalno za člane in članice bo 02.10.2010 popoldne na Trojanah, s pričetkom ob 14:00 uri.

Vsi vodje tekmovalnih desetin se čim prej pozanimajte za potek tekmovanja pri poveljniku društva in obvestite svoje desetine. Nujno preverite tudi ali imajo vsi gasilci v vaši desetini tekmovalno opremo in gasilsko izkaznico.

 
         avtor:  Administrator
              Intervencije: Poplave in plazovi od 17. do 19. septembra 2010
 

Obilne padavine so od petka 17. do nedelje 19. septembra 2010 povzročile večje število poplav in plazov po širni Sloveniji ter tudi v Občini Lukovica.

Gasilska enota PGD Blagovica je posredovala na več intervenijah od črpanja poplavnih vod do umirjanja plazov ob hišah in cestiščih.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              1. Firefighter Combat Challenge Slovenija
 

Radovljica, 11. september 2010. Prostovoljno gasilsko društvo Radovljica organizira letos 1. Firefighter Combat Challenge Slovenija, ki se bo pričel v soboto 11.09.2010 ob 9:00 uri.

Prostovoljno gasilsko društvo Radovljica je leta 2008 dobilo povabilo na eno najtežjih tekmovanj ameriških gasilcev v mestu Boston (točneje Haverhill) v ZDA. PGD Radovljici so ponudili pridobitev licence za takšno tekmovanje z namenom organiziranja v Sloveniji. Takšno tekmovanje zaenkrat poteka v ZDA in nekaterih drugih državah po svetu, med drugim tudi v Evropi, vendar zaenkrat takega tekmovanja v Sloveniji še ni. Želja Radovelških gasilcev pa je organizacija takega tekmovanja tudi pri nas. Poleg dveh tekmovalcev Anžeta Habjana in Renata Flegota (oba člana PGD Radovljica), se je tekmovanja udeležil tudi predsednik društva Igor Marijan z delegacijo – člani društva, ki so se na kraju dogovorili za prevzem licence in organizacijo takšnega tekmovanja v Sloveniji z glavnim vodjo in organizatorjem Dr. Paul O. Davisom.

In tako se bo to soboto, 11.09.2010 v Radovljici odvijalo le-to tekmovanje. In zato ste vabljeni vsi gasilci in vsi ostali, ki niste, da pridete v Radovljico ob 9 ure dalje. Vsekakor bo zelo zanimivo. Veliko predstavitve opreme in velik razstavni prostor in zelo težko in atraktivno tekmovanje. Starši pripeljite svoje otroke saj bo vsekakor zanimivo. Da pa ne poste samo opazovali tekmovanja, pridite tudi navijati za našega člana Judež Blaža ml., ki se bo podal na poligon.

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              Praktično usposabljanje operativnih gasilcev - jesen 2010
 

V nedeljo 12.09.2010 ob v 9:45 uri je zbor, v gasilnem domu, za vse člane, ki so v letovšnejm letu opravili tečaj za gasilca. S tem dnem bomo pričeli s sklopom usposabljan, ki bodo potekala vse do junija 2011 (glej priložen plan usposabljanja) ko bo sledil uradni sprejem v operativno enoto za vse kandidate, ki bodo dosegli določen nivo znajnja in pokazali ustrezen interes (80% udeleženost).

Usposabljanje je prvenstveno namenjeno kandidatom, ki so na priloženem seznamu (glej prilogo). V kolikor te ni na seznamu in imaš željo sodelovati se nam v nedeljo pridruži oz. javi na spodnji telefon.

Prosim, da se nam v nedeljo točno in sigurno pridružite. Svoj izostanek ali neinteres za omenjeno usposabljanje prosim javi na tel.: 041/575-729 (Uroš).

 
         avtor:  Uroš Medič
              Uspešni na operativno taktičnem tekmovanju v Kobaridu 2010
 

Kobarid, 4. september 2010. V soboto smo se operativni gasilci in gasilke iz GZ Lukovica udeležili operativno taktičnega tekmovanja v Kobaridu. Gasilci iz Blagovice smo se tokrat prvič udeležili tega tekmovanje, kolegi iz Lukovice pa že tretjič, z nami so bili še tovariši gasilci iz Krašnje in Prevoj. Skupaj smo sestavili dve tekmovalni ekipi.

Za ekipo PGD Blagovica so nastopili: Kristjan Markovšek, Anže Čerin, Jure Čokl, Boštjan Barle, Miha Capuder, Gašper Bergant in  Blaž Judež ml. - desetar.

Za ekipo PGD Lukovica so nastopili: Denis Maselj, Katja Pervinšek, Matej Tkalec, Matej Lazar, Dejan Žnidar, David Avbelj in Aleš Tkalec - desetar.

Galerija (picasaweb) >> kmalu tudi fotografije

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              Srečanje gasilk Gasilske zveze Slovenije 2010
 

Ribno na Gorenjskem, 4. september 2010. V soboto smo imele članice srečanje gasilk GZ Slovenije. Srečanje je bilo v Ribnem na Gorenjskem. Udeležilo se nas je 15 gasilk iz GZ Lukovica, 5 iz PGD Blagovica. Ob 10.30 smo se zbrale pred CPV na Količevem od koder nas je avtobus odpeljal na srečanje. Na srečanje smo odšle skupaj s članicami regija Ljubljana III. Ko smo prispeli je bilo v Ribnem že kar nekaj gasilk. Najprej je sledila prijava ekip za tekmovanje, v kateri je sodelovalo po 5 članic. Prva igra je bil strel na gol, druga znanje iz narave, tretja kako oskrbeti nezavestno osebo, četrta spravljanje žogice skozi cev, peta napolniti plastenko z vodo s plastičnem kozarcem, šesta pogasiti ogenj z vodo na simulatorju, sedma Kekčevo presenečenje in zadnja osma igra na staro brizgalno zbiti tarčo. Igre smo opravile kar dobro, čeprav nam je že pri četrti igri začel nagajati dež. Po končanih igrah smo pomalicali in čakali na razglasitev rezultatov. Zabaval nas je ansambel Minutka. Na tekmovanje se je prijavilo 69 ekip, zaradi dežja 12 ekip ni šlo tekmovat. Članice PGD Blagovica smo dosegle 23 mesto. Zmagale pa so Članice iz PGD Moravče. Zadovoljne smo se odpravile proti avtobusu, ki nas je odpeljal na Bled na kremšnite in nato proti domu. Kljub slabemu vremenu smo se imele lepo. Več >>

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor: Marta Moneta
              Spletna stran z zbirko lokacij o Defibrilatorjih (AED) v SLO
 

Od danes je javnosti dostopna nova spletna stran www.aed-baza.si z najpopolnejšo zbirko lokacij kjer so nameščeni AED (avtomatski zunanji defibrilatorji). Ta trenutek si lahko ogledate 427 lokacij širom Slovenije!

Na spletni strani www.aed-baza.si je mogoče najti podatke o tem, kaj AED je, kako deluje in zakaj je pomemben. Najdete kontakte organizacij, ki nudijo izobraževanje o oživljanju ter uporabi AED. V Sloveniji je moč zaslediti 10 različnih tipov AED. Na www.aed-baza.si si lahko ogledate kako različni AED izgledajo in kdo jih ponuja. Stran je opremljena tudi z slikami in video posnetki uporabe AED.

Zaradi srčnega zastoja v Sloveniji dnevno umre 5-6 ljudi. Najpogostejši vzrok za zastoj srca je migetanje srčnih prekatov (t.i. ventrikularna fibrilacija). Pozdravi se lahko le s sunkom električnega toka, ki ga spusitmo čez srce (t.i. defibrilacija). Ker do prihoda reševalne ekipe traja povprečno 8-10 minut, verjetnost preživetja pa z vsako minuto od zastoja srca pade za skoraj 10%, je poleg temeljnih postopkov oživljanja, s katerimi po telesu poganjamo kri in dovajamo kisik, ključna čimprejšnja uporaba AED.

AED (avtomatski eksterni defibrilator) je naprava, ki je varna, enostavna, namenjena uporabi laikov. Omogoča defibrilacijo preko dveh elektrod, ki jih nalepimo na kožo prsnega koša. Uporaba AED v prvih minutah po srčnem zastoju lahko stopnjo preživetja bistveno poveča, zato je poznavanje lokacij AED-jev življenjskega pomena..  

 
         avtor:  Uroš Medič
              Gasilsko tekmovanje za člane in članice bo 02.10.2010
 

Letošnje gasilsko tekmovanje GZ Lukovica z motorno brizgalno za člane in članice bo v soboto 2. oktobra 2010.

Vsi vodje tekmovalnih desetin morate čim prej sklicati sestanek s svojo desetino in se dogovoriti za urnik vaj. Nujno preverite tudi ali imajo vsi gasilci v vaši desetini tekmovalno opremo in gasilsko izkaznico. V kolikor komu manjka to javite poveljniku društva.  

 

 
         avtor:  Poveljnik - Blaž Judež
              Gasilsko tekmovanje za mladince in pionirje bo 25.09.2010
 

Mladinsko gasilsko tekmovanje GZ Lukovica po pravilih CTIF za mladince, mladinke in pionirje bo v soboto 25. septembra 2010.

Mentorji mladinskih in pionirskih  desetin morate čim prej sklicati svojo desetino in se dogovoriti za urnik vaj. Nujno preverite tudi ali imajo vsi mladinci, mladinke in pionirji v vaši desetini majico društva in  mladinsko gasilsko izkaznico. V kolikor komu manjka to javite poveljniku društva.   

 
         avtor:  Poveljnik - Blaž Judež
              Intervencija na Trojanah, dne 26.07.2010
 
Poročilo o požaru v kraju Trojane, dne 26.07.2010;

 

 

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Gasilsko-športne igre v Kolovratu 2010
 

Kolovrat, 31. julij 2010. Naše sosednje društvo PGD Kolovrat je v soboto pripravil že tradicionalne gasilko-športne igre. Blagoviški gasilci smo se tudi letos udeležili teh iger in osvojili prvo mesto. Zahvala za odlično vzdušje gre gasilcem iz Kolovrata. Upamo, da se prihodnje leto spet srečamo.

 
         avtor:  Administrator
              Nov in prenovljen grafični prikaz nesreč v Republiki Sloveniji
 

Portal www.sos112.si. Pred dnevi je na portalu Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje - SPIN, začel ponovno delovati prenovljen grafični prikaz dogodkov in intervencij v zadnjih 24-ih urah na področju republike Slovenije. Več >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Na Kokrško sedlo skupaj s članicami GZ Kamnik
 

Kokrško sedlo, 12. junij 2010. V soboto dvanajstega junija smo se članice udeležile pohoda na Kokrško sedlo. Organizirala ga je GZ Kamnik. Zbrale smo se pri izviru Kamniške Bistrice in se z avti odpeljali proti žičnici. Od tam pa smo pot nadaljevali peš. Vreme je bilo lepo , razgled čudovit, pogled na cvetje pa še lepši. Več >>

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor: Marta Moneta
              Izlet mladink PGD Blagovica v Gardaland - Italija
 

Gardaland - Italija, 25. junij 2010. V petek 25.6.2010 smo se mladinke PGD Blagovica z mentorjem Igorjem ter spremljevalko Petro odpravili v Gardaland. Mladinke smo si že dolgo časa želele iti v Gardaland in to nam je tudi uspelo, saj smo prepričale našega mentorja .

Na pot smo se odpravili z novim gasilskim kombijem ob 5.30 uri zjutraj. Na cilj smo prispeli okoli desete ure. Najprej smo kupili vstopnice in potem se je začela naša dogodivščina polna adrenalina. Vsaka stvar je bila zanimiva…od Atlantide pa seveda do Blue Tornada. Dolgo čakanje v vrsti se je splačalo. Še dobro, da imajo v Gardalandu vodne stvari, da smo se malce ohladili. Popoldne smo šli na malico, da smo si nabrali novih moči. V Gardalandu smo bili do 23.00 ure. Nato smo se izmučeni odpravili proti kombiju. Punce smo v kombiju zaspale…še enkrat hvala Igorju, ker nas je varno pripeljal domov. Okrog štirih zjutraj smo prišli domov. Zares smo preživeli lep dan z veliko adrenalina.

Hvala mentorju Igorju in Petri ter gasilskemu društvu Blagovica, ki nam je posodilo kombi.

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor: Katja Trdin
              Uspešni na tekmovanju gas. dvojic "Gasilski izziv Idrija 2010"
 

Idrija 26. junij 2010. V Idriji so v soboto pripravili 3. gasilski izziv (tekmovanje gasilskih dvojic) v sklopu 120 letnice praznovanja PGD Idrija. Tekmovanja smo se udeležili tudi člani GZ Lukovice s 7 ekipami od tega dve iz PGD Blagovica. Več >>

  •  4. mesto - Ekipa PGD Blagovica: GZ Lukovica 2 (Markovšek - Judež) - 127,94 sekund

  • 21. mesto Ekipa PGD Blagovica: GZ Lukovica 1 (Butinar – Lipovšek) - 147,90 sekund

Vsem ekipam, čestitamo za odlične dosežene rezultate, in v upanju, da se ponovno vidimo tudi naslednje leto, v večjem številu tekmovalcev iz GZ Lukovica.

V soboto 03.07.2010 se bomo udeležili tudi Fire Combata v Škofji Loki. Tekmovanje se prične ob 9:00 uri dopoldan. V popoldanskem času pa se bo v PGD Topolah odvijalo tekmovanje dvojic v vlečenju B cevi. Vabljeni tudi na to tekmovanje, da navijate za naše tekmovalce. Več >>

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              Slavnostni prevzem novega vozila GVV-1 PGD Krašnja
 

Krašnja, 26. junij 2010. To soboto so kolegi iz PGD Krašnja slavnostno prevzeli svoje novo gasilsko vozilo GVV-1 Iveco. Zbralo se je veliko število gasilcev in gasilk, ter ostalih občanov. Po gasilski paradi skozi Krašnjo, je na slovesnosti poveljnik PGD Krašnja tov. Tone Prvinšek prevzel ključe od župana g. Mateja Kotnika in jih izročil vozniku vozila. Po slovesnosti je sledila še gasilska veselica.

 

Gasilci iz PGD Blagovica čestitamo našim gasilskim tovarišem iz PGD Krašnja za novo operativno vozilo ter želimo, da vam bo služilo dobro in vas vedno srečno pripeljalo nazaj v gasilni dom.

 
         avtor:  Ilija Medič
              Občni zbor Gasilske zveze Lukovica 2010
 

Trojane, 24. junij 2010. Na večer pred dnevom državnosti je v dvorani gasilskega doma na Trojanah potekal letošnji občni zbor GZ Lukovica. Na zboru je bilo opravljeno nekaj sprememb v vodstvu GZL, kjer smo po odstopu dosedanjega poveljnika GZL tov. Srečka Grojzdka, dobili novega poveljnika zveze tov. Tkalec Zdravka (VGČ I.st.) iz PGD Lukovica. Dosedanjega predsednika komisije za delo z mladimi tov. Bogdana Kobe, je zamenjal tov. Zoran Drnulovec iz PGD Prevoje. Zamenjana sta bila tudi dosedanja člana UO ZGL tov. Bogdan Kobe iz PGD Lukovica, ki ga je zamenjal tov. Blaž Cerar in tov. Markovšek Matjaž iz  PGD Blagovica, ki ga je zamenjal tov. Blaž Judež. Delegati Občnega zbora so potrdili vsa poročila za leto 2009 ter sprejeli finančni plan za leto 2010.

Novemu poveljniku GZ Lukovica želimo uspešno sodelovanje in vodenje poveljstva v občini Lukovica ter uspešno delo novim in ostalim članom UO GZ Lukovica obenem pa želimo hitro in uspešno okrevanje predsedniku komisije za veterane pri GZ Lukovica tov. Francetu Avblju iz PGD Prevoje.

 
         avtor:  Ilija Medič
              Trening na CPV Količevo za tekmovanje dvojic v Idriji 2010
 

Količevo 22. junij 2010. V torek  smo štirje (2 para) gasilci iz PGD Blagovice odšli na trening za gasilski izziv v Idriji, ki bo potekal to soboto, 26.06.2010 od 8 ure dalje. Na trening smo odšli s kolegi iz PGD Lukovice, Prevoj in Krašnje. Ob 17 uri, so nas pričakali na CPV Količevo, kjer sta nam naša inštruktorja Blanka Jakopin in Jure Čokl posredovala informacije o vrvni tehniki, ki ji potrebuješ za le-to tekmovanje. Več >>

Galerija (picasaweb) >>

Vso znanje, pa bomo pokazali v soboto na gasilskem izzivu v Idriji. Tekmovanje, se bo pričelo ob 8 uri zjutraj, prva tekmovalna skupina iz GZ Lukovice nastopa ob 8.15 uri, prva tekmovalna skupina iz PGD Blagovica pa nastopa ob 8.35 uri. Za vse, ki bi si ogledali to tekmovanje in spodbujali prijatelje gasilce, naj mi prosim javijo na tel. št. 031/696-981 (Blaž Judež ml.)

Hvala lepa obema inštruktorjema za porabljen čas in živce, ter čim hitrejše čase vsem ekipam iz GZ Lukovica.

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              Slavnostni prevzem novega gasilskega vozila GVM PGD Blagovica
 

Blagovica, 19. junij 2010. To soboto je bil pri gasilskem domu PGD Blagovici ob 19:00 uri slavnostni prevzem novega gasilskega vozila GVM ter podelitev diplom letošnjim novim Gasilcem iz GZ Lukovica.

Ob 18:00 uri je bila gasilska vaja v Blagovica, nato pa je sledila slovesnost. Otvoritveni govor je imel predsednik društva tov. Marko Trdin, ki je pozdravil vse navzoče ter se zahvalil vsem, ki so kakorkoli prispevali za nabavo vozila. Zbrane sta pozdravila tudi podpoveljnik GZ Lukovica tov. Zdavko Tkalec, predsednik regije Ljubljana III tov. Matjaž Markovšek in predsednik KS Blagovica g. Anton Pogačar. Po slavnostnem prevzemu je sledila še podelitev diplom vsem novim gasilcem generacije 2010 v GZ Lukovica.

Galerija (picasaweb) >>

Članek v glasilu Rokovnjač >> (stran 8)

 
         avtor:  Administrator
              Strokovna ekskurzija na sejem INTERSCHUTZ 2010 v Nemčiji
 

Leipzig, Nemčija 7. - 12. junij 2010. V tem tednu je potekal gasilski sejem INTERSCHUTZ 2010 v Leipzigu v vzhodni Nemčiji. Na sejmišču je bilo več kot 1.350 razstavljavcev iz 46 držav, ki so predstavile svoje izdelke in storitve na 90.000 kvadratnih metrih površine prostora. Iz PGD Blagovica smo se strokovne ekskurzije udeležili trije člani operativne enote.

Odhod v Leipzig je bil 11.06.2010 iz CPV-ja Količevo, ob 20 uri, z vodnikom g. Gregorjem. Z avtobusom smo nato krenili skozi karavanški predor v Avstrijo mimo Beljaka, Salzburga, in naprej v Nemčijo mimo Münchna, Nürnberga z jutranjim prihodom v Leipzig.   Več >>

 
         avtor:  Blaž Judež ml.
              S kolesom v Kamniško Bistrico - članice regije Ljubljana III
 

Kamniška Bistrica, 23. maja 2010. To nedeljo je GZ Kamnik za članice Ljubljana regija III. organizirala kolesarski izlet v Kamniško Bistrico. Zbrali smo se pri gasilnem domu v Kamniku. Pot nas je vodila skozi Stranje, Stahovico proti soteski Predoselj, katero smo si tudi ogledali in nadaljevali pot do gostilne pri Jurju, kjer smo imeli kosilo. Ogledali smo si spominski park in se sprehodili do izvira Kamniške Bistrice. Več >>

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor: Marta Moneta
              Futsal turnir, Blagovica maj 2010
 

Blagovica, 2. maj 2010. Sekcija za šport PGD Blagovica je organizirala tradicionalni pomladni turnir v Futsalu. Turnirja se je udeležilo 12 ekip iz 4 občin v okolici, potekal je celo popoldne v nekoliko hladnejših razmerah. Pripravili smo tudi jedačo in pijačo za vse, ki so jo bili potrebni. Po težkih bojih so se v polfinale uvrstile ekipe: ŠD Škafari (Kolovrat), BS Tehnik (Lukovica), Ice United(Trzin) in pa Medija(Izlake). Več >>

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Aleš Podbelšek
              Zaključna vaja nove generacije gasilcev v Blagovici
 

Blagovica, 26. april 2010. Zaključna vaja nove generacije gasilcev je potekala na območju nekdanjih prostorov DDC-ja ob igrišču v Blagovici. Na spodnji povezavi si lahko pogledate slike z vaje.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Administrator
              Srečanje članic regije Ljubljana III v Komendi, pomlad 2010
 

Komenda, 10. april 2010. V soboto smo imele v Komendi posvet za članice regije Ljubljana III. Ob deseti uri smo se zbrali pred domom PGD Križ. Z obiskom so nas presenetili poveljnik GZS tov. Matjaž Klarič, vodja članic GZS tov. Marinka Cimpre Turk, predsedujoči Ljubljana regija III tov. Matjaž Markovšek in drugi člani GZ Komenda. Po uvodnih nagovorih smo se peš odpravili v Moste, kjer so nam članice A , PGD Moste prikazale vajo notranjega požara,vajo postavitve trodelne lestve in spust po vrvi iz stolpa. Nad vajami smo bili vsi navdušeni. Po končani vaji smo sestavili ekipe po tri tekmovalke. Tekmovale smo v vezanju gasilskih vozlov, v kvizu« drži ne drži« in v metanju vrvi. Ekipa članic GZ Lukovica smo zasedle četrto mesto. Sodelovale smo tudi v vaji gašenje požara. Po oceni vaje smo se odpravile nazaj v PGD Križ kjer smo si ogledale predstavitev gašenja z BIO VERSALOM in zaključile posvet s prijetnim druženjem v Breznikovem domu.

Galerija (picasaweb) >>

Predstavnica za članice v PGD Blagovica: Marta Moneta

 
         avtor: Marta Moneta
              Gradivo gasilec - Požarna preventiva in Zaščita in reševanje
 

GasilecSlušatelji, ki obiskujete nadaljevalni tečaj za gasilca lahko na strani izobraževanje najdete gradivo za predmeta Požarna preventiva ter Zaščita in reševanje, ki ga je pripravil predavatelj Robert Maselj.

 

 
         avtor:  Administrator
              Praktične vaje bodočih gasilcev in gasilk v Blagovici
 

Blagovica, 16. april 2010. Nekaj slik iz praktičnih vaj bodočih gasilk in gasilcev nadaljevalnega tečaja v Blagovici. 

 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Administrator
              Testiranje "ASK sistema" alarmiranja operative v Blagovici
 

Blagovica, 1. april 2010. Poveljstvo PGD Blagovica se je odločilo za nakup novega sistema alarmiranja ASK, s katerim bomo lahko še hitreje prišli na pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Administrator
              Gradivo za predmet Elektrika - Nadaljevalni tečaja za gasilca
 

GasilecSlušatelji, ki obiskujete nadaljevalni tečaj za gasilca lahko na strani izobraževanje najdete gradivo za predmet Elektrika v gasilstvu, predavatelja Matjaža Markovška.

 

 

 
         avtor:  Matjaž Markovšek
              Intervencija na cesti Sp. Loke - Negastrn, dne 20.03.2010
 

Poročilo o požaru osebnega vozila v gozdu na cesti Spodnje Loke - Negastrn, dne 20.03.2010;

Ob 17:30 je v gozdu na cesti Spodnje Loke - Negastrn v občini Lukovica med vožnjo zagorelo osebno vozilo peugeot 807. Ogenj se je z vozila razširil tudi na drevesa v bližini in podrast na površini okoli 20 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Krašnja, Blagovica, Lukovica, Prevoje in poklicni gasilci CPV Domžale. Vozilo je v celoti uničeno.

Operativna enot PGD Blagovica je izvozila z GVM z 2 gasilcema ter GVC 16/25 s 3 gasilci. En gasilec, je bil ob prihodu že na kraju dogodka.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Intervencija v Jelši nad Blagovico, dne 17.03.2010
 
Poročilo o travniškem požaru v kraju Jelša nad Blagovico, dne 17.03.2010;

Ob 12:30 so v Blagovici, v občina Lukovica, gasilci PGD Blagovica pogasili 200 kvadratnih metrov suhe trave.

 

 

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Obvestilo: Pričetek nadaljevalnega tečaja za čin GASILEC
 


O B V E S T I L O

Obveščam vse, da se uradni del tečaja za čin gasilec prične v petek 12.03.2010 ob 18:00 uri v prostorih DARS-a v Blagovici (vhod zadaj). Pridite tudi tisti, ki v nedeljo niste prišli.

 

Poveljnik PGD Blagovica
Blaž Judež VGČ  l.r.

 
         avtor:  poveljnik - Blaž Judež
              Pomladne delavnice članic
 

Blagovica, 6. marec 2010. V soboto smo imele članice PGD Blagovica pomladne delavnice. Izdelovale smo rožice iz perlic in orhideje iz najlonk. Delavnic se je udeležilo šestnajst članic. Najprej smo izdelale rožice iz perlic, nato pa še bolj zahtevno orhidejo. Ob prijetnem klepetu in dobri družbi nam je večer hitro minil, tako da smo se razšle zadovoljne in ponosne vsaka na svoj končni izdelek. Bilo nam je prijetno.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor: Marta Moneta
              Obvestilo: Sestanek za nadaljevalni tečaja za čin GASILEC
 


O B V E S T I L O

Obveščam vse, da se bo v nedeljo 07.03.2010 ob 10:00 uri pričel tečaj nadaljevalni za naziv GASILEC. Zato vas obveščam, da se na navedeni datum in uro zglasite v prostorih PGD Blagovica, da se dogovorimo o vsem kar moraš vedeti za opravljanje tega tečaja.

Upam na tvojo zanesljivo udeležbo v primeru da pa imaš za izostanek resen razlog pa me prosim obvesti do petka 05.03.2010 na telefon 041/341-808 (Blaž).

Poveljnik PGD Blagovica
Blaž Judež VGČ  l.r.

 
         avtor:  poveljnik - Blaž Judež
              69. redni občni zbor PGD Blagovica
 

Blagovica, 27. februar 2010. V prostorih večnamenske dvorane v PŠ Blagovica se je v soboto ob 19:00 uri nabralo skupaj kar 110 prisotnih članov društva in gostov. Tako velikega števila članov na našem občnem zboru že dolgo nismo videli. Devetinšestdeseti občni zbor je otvoril predsednik društva tov. Marko Trdin ter pozdravil vse navzoče člane društva, mladino ter povabljene goste. V izčrpnih poročilih za leto 2009 so prisotni lahko slišali, da društvo deluje dobro in da ima ambicije tudi za prihodnost. Občni zbor je pozdravil tudi župan g. Matej Kotnik in gostje iz sosednjih društev. Občni zbor je sprejel tudi plan za leto 2010. Na koncu je sledila še pogostitev ob prijetnem pogovoru.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor: Administrator
              Vabilo na 69. redni občni zbor PGD Blagovica
 


V A B I L O

Vabimo vas na 69. redni letni občni zbor PGD Blagovica, ki bo v soboto dne 27.02.2010 ob 19.00 uri v telovadnici OŠ Blagovica.

Prosimo, da se zbora točno in zanesljivo udeležite, poravnate članarino ter s svojo prisotnostjo, pripombami in pohvalami pripomorete k našemu nadaljnjemu delu. Vsi, ki imate uniforme se občnega zbora prosimo udeležite v uniformah. Občni zbor je sklepčen, če je prisotnih več kot polovica članov. Če občni zbor ni sklepčen se zasedanje prestavi za 30 minut. Po poteku tega časa je občni zbor sklepčen, če se ugotovi, da so bili vabljeni vsi člani in je prisotnih vsaj tretjina članov!

Originalno vabilo PDF.

 
         avtor: Mateja Resnik
              Vabilo na pomladanske delavnice članic PGD Blagovica
 


V A B I L O

Vabim vas na pomladno delavnico, ki bo v soboto 06.03.2010 ob 18:00 uri v gasilskem domu v Blagovici. Izdelovale bomo vrtnice iz najlonk in rože iz perlic. S seboj prinesite manjše klešče (kombinirke), škarje, barvaste najlonke in veliko dobre volje.

Prijave zbiram do srede 04.03.2010 na tel: 031/651-190 (Marta) ali na moneta.marta@gmail.com.

 
         avtor: Marta Moneta
              3. regijsko tekmovanja v veleslalomu
 

Sorica 08. februar 2010.  V ponedeljek osmega februarja je regija Ljubljana III organizirala smučanje za mladino na Soriški planini. To naj bi se zgodilo že v soboto šestega pa je bilo zaradi slabega vremena prestavljeno. Tako smo ob sedmi uri odrinili izpred gasilskega doma trije zagrizeni smučarji Leon, Nejc in jaz. Z nami pa so šli, mentor Uroš, Igor, Petra, Anže in njegova mami. Kombi nas je z vso hitrostjo pripeljal na cilj. Tam pa nas je pričakalo megleno vreme, a kaj kmalu se je zjasnilo. Na smučišču je bilo okoli 200 otrok, ki so se prav tako kot mi prišli pomerit v smučanju. Sledilo je žrebanje štartnih številk in nato je šlo zares. Ker so naše štartne številke bile ene izmed zadnjih, smo imeli čas, da okusimo tamkajšnje strmine. A kaj kmalu je bil čas, da se spustimo po progi. Spustila sem se prva izmed nas, proga je bila že močno načeta a uspelo mi je prav tako tudi Nejcu in Leonu. Nato smo odšli na malico in razglasitev rezultatov. Ti pa so takšni:

Kategorija - Mladinci (1994-1995 letnik): Nejc 18. mesto, Leon 6. mesto
Kategorija - Mladinke (1994- 1995 letnik): Melita 3. mesto
Kategorija - Mentor (pod 35 let): Igor 13. mesto

Za konec je sledilo fotografiranje in potem smo vsi zadovoljni zaradi smučanja dobrih uvrstitev odšli nazaj proti Blagovici.

Galerija (picasaweb) >>

P S : Bilo je lepo :)

 
         avtor:  Melita Moneta
              Rekreativno smučanje za gasilsko mladino v Zgornjih Lokah
 

Zgornje Loke 14. februar 2010. Sekcija za šport in komisija za mladino PGD Blagovica sta s pomočjo Zgornjeločanske Mladine pripravila gasilsko vlečnico in poteptala smučarsko progo v vasi Zgornje Loke. Poglejte si

 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Rekreacija v telovadnici šole v Blagovici
 

Blagovica, 03. februar 2010. Že od novembra poteka rekreacija za člane PGD Blagovica v telovadnici šole v Blagovici. Rekreacija je vsako sredo ob 20:00 uri. Poglejte si par fotografij z rekreacije. Vse, ki pa si želite malo razgibati v teh zimskih dni vljudno vabimo, da se nam pridružite.

 

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Administrator
              Rekreativno smučanje za gasilsko mladino v Zgornjih Lokah
 


O B V E S I L O

Obveščamo vas, da smo člani sekcije za šport in komisije za mladino PGD Blagovica postavili gasilsko vlečnico v vasi Zgornje Loke, na vzhodni strani vasi, na Reškovem travniku. Vlečnica bo delovala v soboto 13. in v nedeljo 14. februarja 2010 v popoldanskih urah.

Vljudno vabljeni !!!

 
         avtor:  Administrator
              3. regijsko tekmovanja v veleslalomu bo v ponedeljek 08.02.2010
 

PRESTAVLJENO SMUČANJE !!! Obveščamo vas, da je 3. regijsko tekmovanje v veleslalomu za mladino, zaradi izredno slabega vremena, prestavljeno na ponedeljek 08.02.2010 (ponedeljek smo izbrali, ker je dela prost in vreme naj bi bilo sončno). Ura odhoda iz Blagovice ostane nespremenjena, prav tako bo tudi ostalo dogajanje potekalo po enakem programu kot je bil predviden za soboto. Gasilski kombi je že zaseden, seveda pa se nam lahko pridružite še ostali člani v lastni režiji s svojim prevozom in skupaj z nami preživite prijeten dan na ob smučanju na Soriški planini.

Vabljeni !!!

 
         avtor:  Uroš Medič
              Plan mladine za leto 2010 (delovni in finančni)
 
Predlog delavnega in finančnega plana pri komisiji za mladino!

Na slodnji povezavi je v PDF priponki  predstavljen delavni in finančni plan za delo komisije za mladino v letu 2010. Vabimo vse člane, še posebej pa vso mladino, da si ga pogledate in nam do 15.02.2010 pošljete komentarje, predloge in pobude na naše e-mail naslov: pgd.blagovica@siol.net. Predloge bomo pretehtali in vključili v plan. Če ima kateri koli član društva željo izvajati določene aktivnosti na področju dela z mladino naj nam tudi to sporoči na naš email naslov.

Plan mladine za leto 2010 (delovni in finančni).

Mentor mladine: Uroš Medič

 
         avtor:  Uroš Medič
              Razpis 3. regijskega tekmovanja v veleslalomu 2010
 

SMUČANJE !!! V soboto 06.02.2010 bo na smučišču, na Soriški planini, potekalo 3. tekmovanje v veleslalomu za mladino regije Ljubljana III. Ker so iz našega društva prijavljeni le trije tekmovalci in dva mentorja so na voljo v kombiju še 4 prosta mesta. Če želite se lahko pridružite. Prevoz organizira PGD Blagovica, stroške smučarske vozovnice pa krije vsak posameznik sam. Ker so na voljo le štiri prosta mesta prijave zbiramo do petka 05.02.2010 (do 20:00 ure) na telefonsko številko 041/575-729 (Uroš). Odhod iz Blagovice bo v soboto ob 7:00 uri, zbor 15 minut prej.

Vabljeni !!!

 
         avtor:  Uroš Medič
              Celodnevno smučanje na Golteh, 23.01.2010 
 

Golte, 23. januar 2009. V soboto 23.01. smo v sekciji za šport PGD Blagovica organizirali celodnevno smučanje na Golteh, ki se ga je udeležilo 12 smučarjev. Skupaj smo lahko uživali na lepih progah z odlično snežno podlago, saj je le nekaj dni prej zapadel svež sneg. Da pa je bilo vse skupaj še nekoliko lepše smo imeli cel dan lepo sončno vreme s prekrasnim razgledom na Kamniško Savinjske alpe ter morje oblakov nad okoliškimi nižinami. Res nepozabna kulisa za katero je vsem, ki se nam niste pridružili lahko žal. Morda pa vas za naslednje leto privabijo fotografije v naši foto galeriji.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Igor Trdin
              Vabilo na celodnevno smučanje na Golte, 23.01.2010
 


V A B I L O

Športna sekcija PGD Blagovica vas vabi v soboto 23.01.2010 na celodnevno smučanje na Golte. Zbor smučarjev bo ob 7:00 uri pred gasilskim domom. Prvih 8 prijavljenih lahko koristi prevoz z gasilskim kombijem, ostali pa morajo poskrbeti za lasten prevoz. Višina vozovnice je za odrasle 26€ in za otroke od 6 do 14 leta 16€. Ostale informacije so na vabilu, ki ste ga prejeli na dom.

Sekcija za šport organizira skupno smučanje in ne odgovarja za morebitne poškodbe smučarjev. Smučanje je na lastno odgovornost. Zaradi varnosti morajo otroci do 12 leta nujno nositi čelado na glavi, za ostale pa je zaželena.

Prijave zbiramo do vključno petka 22.01.2010 zvečer. Dodatne informacije dobite pri Podbelšek Alešu gsm: 041/560-871. Več informacij o smučišču na www.golte.si in navodila za smučarje.

Sekcija za šport PGD Blagovica

 
         avtor:  Aleš Podbelšek
              Razpis 3. regijskega tekmovanja v veleslalomu 2010
 

Regija Ljubljana III razpisuje 3. REGIJSKO TEKMOVANJE V VELESLALOMU, za gasilsko mladino, ki bo v soboto 06.02.2010 na Sorci.

Kategorije v katerih lahko tekmujete in sam potek si poglejte v priloženem razpisu.

Stroške udeležencev in omejenega števila mentorjev krije GZ Lukovica, zato je udeležba brezplačna. Seveda se nam pri smučanju lahko pridružite tudi ostali člani vendar na lastne stroške. Prevoz bo organiziran z gasilskim kombijem, vendar le do zasedbe mest (9 oseb), nato bo potrebno organizirati lastni prevoz

Prijave zbiramo do vključno 23.01.2010 na tel. 041/575-729 (Uroš), vendar bo potrebno pred tekmovanjem izpolniti še izjavo starša oz. skrbnika.

Za dodatne informacije si preberite priložen razpis, kjer je podanih več informacij oz. pokličite na 041/575-729 (Uroš).

 
         avtor:  Uroš Medič
              Humanitarna akcija ''Pomagajmo živeti''
 

Več ko leto dni je že odkar smo v PGD Blagovica pričeli s t.i. humanitarno akcijo ''Pomagajmo živeti'' in končno je akcija doživela epilog. Tako je tudi GZ Lukovica prispevala svoj delež in v sodelovanju z inštruktorji UKC Ljubljana usposobila 17 pol profesionalcev za nudenje nujne medicinske pomoči oz. tako imenovane prve posredovalce (ang. First Responder).

Če malo osvežimo potek same akcije, smo pred dobrim letom pričeli z zbiranjem sredstev, kjer so nas otroci, krajani, občani, najrazličnejše organizacije in podjetja znotraj naše občine in izven, prijetno presenetila s svojo podporo in doniranimi sredstvi. Za pomoč in zbrana sredstva (5.722,83 €), se še enkrat najlepše zahvaljujemo prav vsem.

Celotni članek si lahko preberete v januarskem Rokovnjaču ali pa kar tukaj >>.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Intervencija na avtocesti A1, predor Trojane, dne 20.01.2010
 
Požar na avtocesti A1, predor Trojane, dne 20.01.2010;

Ob 15:14 je na AC Celje-Ljubljana, v predoru Trojane, 470 metrov za vhodnim portalom zagorelo na tovornem vozilu. Zaustavilo se je na voznem pasu, vanj pa so trčila tri osebna in nato še eno tovorno vozilo. Ogenj se je razširil na obe tovorni vozili-vlačilca in ju v celoti uničil, poškodoval pa je tudi stene predora.

Na poziv smo se odzvali tudi operativci GE Blagovica ter izvozili z voziloma GVC 12/25 s posadko 8 operativnih gasilcev in GVM-1 s posadko 2 operativnih gasilcev. V domu pa so ostali še 4 gasilci v pripravljenosti.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Smučarski skoki v Zlatenku, 17.01.2010
 

V prekrasni zimski idili je v nedeljo 17.1.2010 potekala tekma v smučarskih skokih v združeni organizaciji Sekcije za šport PGD Blagovica in DPM Blagovica. Gledalci in navijači smo ob topli pijači spremljali dolge skoke pogumnih skakalcev kot je vidno iz posnetkov. Boj za prva mesta pa je bil napet do samega konca.

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Igor Trdin
              Vabilo na smučarske skoke v Zlatenku, 17.01.2010
 


V A B I L O

PGD Blagovica vas skupaj z DPM Blagovica vabi na smučarske skoke v nedeljo 17. januarja 2010, ob 13:00 uri v Zlatenku. Pridi kot tekmovalec ali kot navijač. Za okrepčilo je poskrbljeno

Sekcija za šport PGD Blagovica

 
         avtor:  Aleš Podbelšek
              Vabilo na sestanek - štab operative PGD Blagovica
 


V A B I L O

Poveljstvo PGD Blagovica vabi na sestanek štaba operative, ki bo v sredo 20.01.2010 ob 19:30 uri v sejni sobi PGD Blagovica.

Original vabilo najdete tukaj.

Vse člane štaba prosim zaradi pomembnosti sestanka za zanesljivo udeležbo.

Poveljnik PGD Blagovica
Blaž Judež VGČ lr

 
         avtor:  Blaž Judež
              SREČNO NOVO LETO 2010
 

 
         avtor:  Administrator