AKTUALNO
  NOVICE
  -> defibrilator
  -> arhiv novic 2010
  -> arhiv novic 2009
  GALERIJA - picasaweb
ORGANIZACIJA
  ORGANI DRUŠTVA
  MLADINA
  ČLANICE
  VETERANI
  SEKCIJA ZA ŠPORT
OPERATIVA
  ŠTAB OPERATIVE
  VOZILA IN OPREMA
  POŽARNI OKOLIŠ
  INTERVENCIJE
  IZOBRAŽEVANJE
  TEKMOVANJA
DRUŠTVO
  VIZIJA DRUŠTVA
  ZGODOVINA DRUŠTVA
OSTALO
  KLEPETALNICA
  POVEZAVE
  KONTAKT
Kontaktni podatki

PGD BLAGOVICA
Blagovica 2
1223 Blagovica

tel: 01/ 834-57-04
e-pošta:
pgd.blagovica@siol.net
 

DOHODNINA 0,5%
Oddajte obrazec za namenitev dela dohodnine na vaš Davčni urad oz. prinesite v gasilski dom PGD Blagovica do 31.12.2009. Hvala.


 

Prijava intervencije
V primeru nesreče vedno najprej pokličite 112

Operaterju povejte:

ime in priimek
vaš točen naslov
vrsto nesreče
število poškodovanih
 
SPIN - prikaz nesreč v RS

Za večji zemljevid klikni!
Hitre povezave

 - Gasilska zveza Slovenije
 -
Občina Lukovica
 - PGD Lukovica

 - PGD Prevoje
 - PGD Krašnja

 -
CPV Helios Domžale
 -
URSZR
 -
Gasilci.org
 -
Vreme
 -
Geopedia.si

 

Administrator
VULKAN
  
SPIN

 
140 let gasilstva v SLO

  
Mesec: Oktober 2009

  

    ARHIV 2009

              SREČNO NOVO LETO 2010
 

 
         avtor:  Administrator
              Predstavitev novega gasilskega vozila za prevoz moštva (GVM-1)
 

GVM-1 (Renault Trafic) je nova pridobitev v voznem parku PGD Blagovica. Vozilo bo služilo predvsem za prevoz otrok, moštva na intervencije in razne prireditve. Nadomestil 19 let staro prejšnje gasilsko vozilo GV-1 (Mercedes MB-100).

Več >>

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Administrator
              Novoletne delavnice članic PGD Blagovica
 

Blagovica 12. december 2009. V soboto je v prostorih PGD Blagovica potekala novoletna delavnica. Kot že lansko leto smo članice okrasile novoletno jelko, ki sedaj stoji v gasilskem domu. Namen delavnice je bil okrasitev jelke in zabava.

Več >>

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor: Melita Moneta
              Nič vas ne stane, da ste dobrodelni - doniraj 0,5% dohodnine
 

V Zakonu o dohodnini je opredeljeno, da lahko zavezanci namenijo del svoje dohodnine (do 0,5%) namesto v proračun, za financiranje splošno koristnih namenov. To pomeni, da se sredstva namesto v proračun države preusmerijo neposredno k upravičencu in za zavezanca, ki nameni do 0,5% dohodnine, ne pomenijo nobenih dodatnih stroškov. Natančneje so upravičenci opredeljeni v Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije.

Med upravičence spada tudi PGD Blagovica, ki je osrednja gasilska enota v Gasilski zvezi Lukovica. S svojim delom poleg matičnega območja KS Blagovica in KS Češnjice pokriva celotno občino Lukovica. Gasilci smo sestavni del sistema zaščite in reševanja in tako poleg gašenja ter reševanja posredujemo tudi ob naravnih in drugih nesrečah. Za svoje delo potrebujemo strokoven kader in dobro opremo, ki jo lahko kupimo z vašo pomočjo.

ZATO PROSIMO ZAVEZANCE ZA DOHODNINO, DA NAM NAMENITE 0,5 % ODMERJENE DOHODNINE, SAJ VARUJEMO IN REŠUJEMO VAŠO VARNOST IN VARNOST VAŠEGA PREMOŽENJA.

Tako dobljena sredstva bomo namenili za opremljanje naše operativne enote.

Izpolnjeno zahtevo je treba poslati na pristojni davčni urad, lahko pa tudi na naslov društva, v kolikor ne veste, kateri davčni urad je pristojen za vas. Društvo bo zahtevo nato poslalo na pristojni davčni urad. Davčni zavezanec lahko da zahtevo za namenitev dela dohodnine tudi prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu. Rok za oddajo obrazcev za letošnje leto je 31.12.2009. Donacija je brezplačna.

Dopis, ki ste ga prejeli na dom najdete tudi tukaj.

Več o namenitvi dela dohodnine organizacijam najdete na spletni strani E-Uprave.
Obrazec lahko izpolnite tudi na klasičen način v PDF obliki (povezava na obrazec).

Vsem, ki nam pomagate, se že v naprej zahvaljujemo in Vas lepo pozdravljamo z gasilskim pozdravom ''NA POMOČ''.

 
         avtor: Administrator
              Novoletne delavnice članic regije Ljubljana III
 

Kamnik, 11. december 2009. V petek so v  gasilskem domu v Kamniku potekale novoletne delavnice članic regije Ljubljane III. Izdelovale smo novoletna drobna darilca, Vlivale smo dišeča mila, izdelovale majhne darilne skrinjice iz rebrastega papirja, ter voščilnice z motivom jelenčka.
 

 
         avtor: Anka Markovšek
              Mednarodni dan prostovoljstva, 05.12.2009
 

5. december je pred leti Organizacija združenih narodov razglasila za dan prostovoljstva. Ta da je namenjen vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki s svojo pripravljenostjo, voljo, znanjem in energijo na vseh področjih prispevamo k reševanju problemov in stisk v svoji skupnosti. Za svoja prizadevanja si zaslužimo priznanje tudi prostovoljni gasilci, ki poleg svojega časa in denarja mnogokrat ogrožamo tudi svoja življenja. Zato čestitamo vsem članom PGD Blagovica ter ostalim gasilcem in prostovoljcem za naš dan, Mednarodni dan prostovoljstva.

 

 
         avtor: Uroš Medič
              Posvet predsednic komisij za članice v Zrečah 20.11.2009
 

Žreče, 20. in 21. november 2009. V petek in soboto je potekal posvet predsednic komisij za članice - gasilk v gasilskih zvezah. Letos sva se ga iz GZ Lukovica udeležili Lucija Gorišek in Marta Moneta.

Več >>

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor: Marta Moneta
              Skripte za osnovni tečaj za gasilca -  PGD Blagovica
 

Gasilec pripravnikPripravniki, ki obiskujete osnovni tečaj za gasilca si natisnite skripto, ki je obvezna literatura pri opravljanju tečaja. Nadaljevanje tečaja bo v nedeljo 22.11.2009 ob 10.00 uri v gasilskem domu. S seboj prinesi skripto.

Datoteka: Skripta - Osnovni tečaj, PGD Blagovica (PDF, 1,6 MB)
 

 
         avtor:  Uroš Medič
              Srečanje članic GZ Lukovica v dvorani PŠ Blagovica
 

Blagovica, 14. november 2009. Letos so prišle na vrsto za pripravo vsakoletnega srečanja članic GZ Lukovica, naše blagoviške gasilske. Pridne članice so že zadnjih nekaj tednov pripravljale vse potrebno za sobotni večer v dvorani šole v Blagovici. Na srečanje se je prijavilo preko 65 članic iz vseh društev naše zveze. Srečanje je bilo zares prijetno in sproščeno, še posebej pa veselo, ko se je vsako društvo predstavilo s svojo točko. Ker pa je bil večer namenjen sprostitvi članic, so za strežbo skrbeli postavni blagoviški gasilci.  Več >>

Galerija (picasaweb) >>

Za slike v foto galeriji !!! (kdor je slikal v soboto, naj jih prosim pošlje kakih 10 fotk preko e-pošte).

 
         avtor:  Administrator
              Osnovni tečaj za gasilca  PGD Blagovica, dne 15.11.2009
 

Gasilec pripravnikO B V E S T I L O

V nedeljo 15.11.2009 ob 10:30 uri je zbor za vse člane in članice PGD Blagovica, v gasilskem domu v Blagovici, stare nad 16 let, ki še nimajo opravljenega osnovnega tečaja za gasilca - pripravnika.

Poveljstvo PGD Blagovica

 
         avtor:  Uroš Medič
              Novo gasilsko vozilo za prevoz moštva je končno doma
 

Blagovica, 10. november 2009. Člani PGD Blagovica smo danes prevzeli oz. pripeljali domov nov GVM Renault Trafic iz nadgradnje v Ljubljani. Gasilsko vozilo je sedaj tipizirano in pripravljeno za uporabo v gasilske namene.

Več >>

Galerija (picasaweb) >>

 
         avtor:  Administrator
              Obisk pri 60. letniku
 

Prevoje, 10. november 2009. Člani UO PGD Blagovica smo obiskali in čestitali za 60. rojstni dan, našemu dolgoletnemu članu, ki se je leta 2000 preselil na Prevoje pri Šentvidu, zaradi izgradnje Avtoceste.

 
         avtor:  Administrator
              Intervencija na cesti Blagovica - Češnjice, dne 02.11.2009
 
Intervencija na cesti Blagovica-Češnjice, dne 02.11.2009;

Ob 23:34 je z lokalne cesti Blagovica-Češnjica v občini Lukovica osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Blagovica so s tehničnim posegom izvlekli osebno vozilo nazaj na cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Vaja operativne enote  PGD Blagovica, dne 31.10.2009
 

Blagovica, 31. oktober 2009. Člana operativne enote Aleš Podbelšek in Blaž Belle sta zadnjo soboto v oktobru pripravila vajo operativne enote skupaj s pripravniki v Blagovici. Namen vaje je bil trening nižjih časnikov v vodenju enote, trening za nosilce IDA, strojnike in ostale operativce. Poseben poudarek pa je bil tudi na usposabljanje bodočih članov operativne enote.

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              1. Memorial Ledeni ogenj v Zagorju ob Savi, dne 31.10.2009
 

Zagorje 31. oktober 2009.  PGD Zagorje-mesto je zadnjo soboto v oktobru  organiziralo tekmovanje v gasilski disciplini dvojic, 1. Memorial Ledeni ogenj (Fire Combat Challenge) operativne gasilce, na katerem je sodelovalo kar 51 ekip, od tega tudi ekipa iz sosednje Hrvaške. Tekmovanje smo si šli pogledati tudi operativci iz PGD Blagovica. Tekmovanja pa sta se udeležila dva kolega iz PGD Lukovica, ki sta zasedla odlično 3. mesto v kategoriji B-2 nad 30 let.

Več >>

Čestitke kolegoma iz PGD Lukovica, ki sta zasedla odlično 3. mesto v kategoriji B-2 nad 30 let.

 
         avtor:  Blaž Judež Ml.
              Vaja odzivnosti operativnih enot GZ Lukovica, dne 29.10.2009
 

PŠ Krašnja, vir: Osnovni podatki o šoli (www2.arnes.si/~osljjk1s/)Krašnja 29. oktober 2009. V četrtek 29.10. je GZ Lukovica organizirala občinsko vajo na podružnični šoli Janka Kersnika v Krašnji. PGD Blagovica, je dobila poziv ob 14:46 uri in je izvozila z GVC 16/25 ter 8 gasilci. Kljub požaru v šoli, naj ne bi bil ogrožen nihče, čeprav bistvo vaje ni bil v operativnem delu, vendar v odzivnosti in opremljenosti gasilcev, ki je se za naše društvo izkazala za zelo dobro. Vso vajo, pa je nadziral višji gasilki častnik Matjaž Korošec iz CPV Domžal, ki je na koncu podal svojo oceno z pohvalo, in pa tudi grajo na nekatera društva.

 
         avtor:  Blaž Judež Ml.
              Intervencija na avtocesti Ljubljana - Celje, dne 20.10.2009
 
Intervencija na avtocesti Ljubljana-Celje, na ovinku v Krašnji, dne 20.10.2009;

Ob 18:21 se je na avtocesti Ljubljana - Celje okoli 500 metrov od cestninske postaje Kompolje, zaradi pregretja turbine na motorju, močno kadilo iz tovornega vozila. Gasilci CPV Domžale ter gasilci PGD Blagovica in Lukovica so ohladili motor ter mesto posuli z absorbentom.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Intervencija ob Gradiškem jezeru , dne 18.10.2009
 
Gozdni požar ob Gradiškem jezeru, v nedeljo 08.10.2009;

Ob 16:01 je zagorelo nekaj kvadratnih metrov mešanega gozda ob Gradiškem jezeru, občina Lukovica. Nekaj dreves in grmovje so pogasili gasilci PGD Lukovice, PGD Blagovice in PGD Prevoj.

Operativna enota iz Blagovice smo izvozili z voziloma GVC 12/25 s posadko 9 operativnih gasilcev in GVM s posadko 6 operativnih gasilcev.  Več >>

Vse občane občine Lukovica pozivamo naj bodo oprezni pri kurjenju v naravi ter naj spremljajo stanje požarne ogroženosti v naravi.  Preventiva >>
 

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Občinska vaja GZ Lukovica, Veliki Jelnik, dne 17.10.2009
 

Veliki Jelnik - Blagovica, 17. oktober 2009.  Poveljstvo PGD Blagovica je letošnji oktober pripravilo sektorsko oz. občinsko vajo celotne GZ Lukovica. Vaja je bila zamišljena v vasi Veliki Jelnik, kjer naj bi zagorela stanovanjska hiša z delavnico. Da je bilo v se še bolj realistično pa se je vnelo še osebno vozilo parkirano nedaleč od delavnice. V vaji so sodelovale enote PGD Trojane, PGD Krašnja, PGD Lukovica, PGD Prevoje in PGD Blagovica.

Galerija (picasaweb) >>
 

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Dan požarne varnosti na PŠ Blagovica, dne 16.10.2009
 

Blagovica, 16. oktober 2009. V petek smo imeli blagoviški gasilci dan požarne varnosti v podružnični šoli Blagovica. Učencem smo predstavili opremo in delo z njo. Pripravili smo še tekmovanje z vetrovko, prvošolci pa smo si  še ogledali gasilski dom.

PŠ Blagovica >>

 
         avtor:  Uroš Medič
              Gasilsko tekmovanje GZ Lukovica 2009 v Rafolčah
 

Rafolče, 3. oktober 2009. V soboto je bilo občinsko gasilsko tekmovanje GZ Lukovica v Rafolčah. PGD Blagovica smo se udeležili tekmovanja s šestimi ekipami. Člani 3xA in 1xB, članice 1xA in 1xB. Ekipe so dosegle zelo lepe rezultate:

Člani:
Blagovica A
2 - 1. mesto
Blagovica A1
- 3. mesto
Blagovica A3
- 7. mesto

Blagovica B1
- 1. mesto

Članice:
Blagovica A1 - 2.mesto
Blagovica B1
- 1.mesto

Galerija (picasaweb)>>
 

 
         avtor:  Ilija Medič
              Regijsko mladinsko tekmovanje v Moravčah
 

Moravče, 3. oktober 2009. Ob 8:30 uri smo se mentorji skupaj z štirimi ekipami odpravili na regijsko mladinsko tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (mokra izvedba vaje) regije Ljubljana III v Moravče.

Pionirji:
- 4. mesto
- 6. mesto

Mladinke
:
-
4.mesto

Mladinci
:
- 6.mesto

Galerija (picasaweb)>>
 

 
         avtor: Igor Trdin
              Intervencija v Brezovici pri Zlatem polju, dne 01.10.2009
 
Požar stanovanjske hiše v naselju Brezovica pri Zlatem polju, dne 01.10.2009;

Ob 1:10 je v naselju Brezovica pri Zlatem polju, občina Lukovica, zagorela obnovljena nenaseljena stanovanjska hiša. Do prihoda gasilcev na kraj se je ogenj razširil že na celotno ostrešje hiše.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Gasilsko tekmovanje za pionirje in mladince 26.09.2009 odpade
 

Blagovica, 20. september 2009. Predvideno občinsko gasilsko tekmovanje v soboto 26.09.2009 v Rafolčah po pravilih mednarodne gasilske organizacije CTIF (suha izvedba vaje), odpade zaradi premajhnega števila prijavljenih ekip iz ostalih društev GZ Lukovica. Na tekmovanje smo prijavili PGD Blagovica 4 ekipa in PGD Trojane 1 ekipo.

Gasilske vaje za pionirje in mladince se kljub temu nadaljujejo, saj nas čaka v soboto 03.10.2009 regijsko tekmovanje v Moravčah, tekmovanje za Memorial Matevža Haceta (mokra izvedba vaj).  Več >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Mednarodno tekmovanje v Lutvercih
 

Lutverci, 5. september 2009. V soboto 05.09. smo se gasilke Ljubljana regija III odpravile na mednarodno tekmovanje v Lutverce. Spotoma pa smo si ogledale še gasilsko brigado v Celju.

Več >>

 
         avtor:  Marta Moneta
              Gasilske vaje za pionirje
 

Ponovno se je začelo obdobje gasilskih tekmovanj. Tako bosta v kratkem kar dva mladinska tekmovanja in sicer 26.09.2009 občinsko tekmovanje po CTIF v Rafolčah in 03.09.2009 regijsko tekmovanje v Moravčah.

Gasilske vaje za pionirje: Ker je časa malo bo potrebno kar intenzivno pričeti z vajami, če želimo doseči uspešne rezultate. Zato te obveščam, da bodo v sredo 16.09.2009 ob 18. uri, pred gasilskim domom, gasilske vaje v vsakem vremenu. Prosim, da se vaj točno in sigurno udeležiš.

Več >>

 
         avtor:  Uroš Medič
              Gasilske vaje za mladince (12 - 16 let)
 

Z gasilskimi vajami za mladince (dve ekipi) pričnemo v torek 15.09.2009 ob 18:00 uri pred gasilskim domom. Gasilske vaje bodo v vsakem vremenu. Prosim, da se vaj točno in sigurno udeležiš.

Več >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Intervencija na Imoviški cesti v Šentvidu, dne 14.07.2009
 
Požar sena na cesti proti Imovici v Šentvidu, dne 14.07.2009;

Ob 19:20 so na Imoviški cesti v Šentvidu pri Lukovici, gasilci PGD Prevoje pogasili 6 kvadratnih metrov goreče mrve. Aktivirani smo bili tudi gasilci iz PGD Blagovica.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Rekreacijski turnir v odbojki na mivki Blagovici 12.07.2009
 

Blagovica, 12. julij 2009. Včeraj smo ob 16:00 uri člani sekcije za šport PGD Blagovica organizirali rekreacijski turnir v odbojki na mivki v Blagovici. V lepem sončnem vremenu se je zbralo 5 ekip, ki so se pomerile med seboj.

 

Več >>

 
         avtor:  Ilija Medič
               Pohod gasilk iz cele Slovenije na Kamniško sedlo
 

Kamniško sedlo, 4. julij 2009. V soboto 04.07 smo se članice odpravile na pohod na Kamniško sedlo. Pohod je bil namenjen gasilkam cele Slovenije, organizirala pa ga je GZ Kamnik.

Več >>

 
         avtor:  Marta Moneta
              Vabilo na turnir v odbojki na mivki Blagovici 12.07.2009
 

 

V a b i l o

Vabimo vas na rekreacijski turnir v odbojki na mivki, ki bo v nedeljo 12.07.2009 na igrišču v BLAGOVICI . Tekmovalo bo največ 12 ekip, zato se prijavite čimprej !

Prijavite zbiramo na tel:
041/560-871 (Aleš)

Prijavnina znaša 12 EUR na ekipo, ki šteje štiri tekmovalce. Prijavnino morate poravnati do žreba, ki bo 11.7.2009 ob 21.00 uri na igrišču v Blagovici !

Več >>

 
         avtor:  Aleš Podbelšek
              Zaključek tečaja za strojnika 27. junij 2009
 

Lukovica 27.06.2009. V soboto je 16 slušateljev tečaja GZ Lukovica za strojnike uspešno zaključilo usposabljanje z zaključno vajo v Lukovici. Tečajniki so opravili teoretični izpit iz 12. predmetov, kjer so se učili predvsem o poznavanju in uporabi orodja v naših gasilskih vozilih. Dve soboti sta bili rezervirani za praktično usposabljanje. Za zaključek so izvedli tehnično zahtevno vajo v katerem sta bili udeleženi dve vozili, eno je celo zajel ogenj. Vaja je bila uspešno zaključena, s tem pa so tečajniki tudi dokazali da so kos tudi najzahtevnejšim nesrečam.

Foto vir: www.gasilci-lukovica.si

 
         avtor:  Ilija Medič
              Intervencija v Lukovici, dne 25.06.2009
 
Poročilo ReCO požaru prenosnega agregata v Lukovici, dne 25.06.2009;

Ob 10.35 je v Lukovici med delom na transformatorski postaji delavcem Elektra Domžale zagorel prenosni agregat. Požar so pogasili gasilci PGD Lukovica in Blagovica.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Intervencija v na avtocesti, dne 24.06.2009
 
Poročilo o požaru osebnega vozila na avtocesti, dne 24.06.2009;

Ob 14.40 smo operativci PGD Blagovica prejeli poziv: Požar osebnega vozila na AC od cestninske v Kompolju proti Trojanam.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Uspešno izpeljana gasilska veselica v Blagovici
 

Blagovica 13.06.2009. Blagoviški gasilci smo tudi letos uspešno izpeljali gasilsko veselico, ki je bila v soboto 13. junija. Prišlo je veliko krajanov in mladih iz širše okolice. Dolgo v noč smo se lahko zabavali in vrteli ob glasbi Veselih Štajerk. Za celotni organizacijo, prireditveni prostor, redarstvo, šotor ter jedačo in pijačo smo poskrbeli domači gasilci.

Zahvala za uspešno izvedeno veselico gre predvsem domačim gasilcem, ki ste s svojim prostovoljnim delom in neštetimi delovnimi urami priskočili na pomoč. Hvala vsem krajanom in okoliškim podjetjem za sponzorstvo, prostovoljne prispevke in dobitke. Hvala vsem ki ste prišli na veselico in se poveselili z nami.

 
         avtor:  Ilija Medič
              Mladinsko gasilsko tekmovanje v Moravčah, 13. junija
 

Moravče, 13.06.2009. Blagoviški gasilci smo se s petimi ekipami mladincev, mladink, pionirjev in pionirk, v soboto 13. junija, udeležili memorjalnega pionirskega ,mladinskega in veteranskega gasilskega tekmovanja GZ Moravče in GZ Lukovica za MATEVŽA HACETA.

Pionirji-ke v starost od 7 do 11 let so tekmovali-le z vajo:
- Vaja z vedrovko (GŠTD,2003,str. 29)
- Štafeta s prenosom vode (GŠTD,2003,str. 42)

Mladinci-ke starost od 12 do 16 let so tekmovali-le z vajo:
- Vaja z MB-mokra izvedba (GŠTD,2003,str. 136)
- Štafeta z ovirami na 350 m dolgi tekmovalni progi (GŠTD,2003,str. 45)

Uvrstitve:

  • Mladinci Blagovica 1 - 1. mesto

  • Mladinci Blagovica 2 - 2. mesto

  • Mladinke Blagovica - 2. mesto

  • Pionirji Blagovica - 2. mesto

  • Pionirke Blagovica - 1. mesto

Mentorji: Uroš Medič, Mateja Resnik, Igor Trdin, Blaž Judež in Ilija Medič

 
         avtor:  Ilija Medič
              Gasilska veselica v Blagovici 13. junija 2009 ob 20:00 uri
 

V A B I L O

PGD Blagovica vas vabi na veliko vrtno veselico v Blagovici, ki bo v soboto 13. junija 2009 od 20.00 ure dalje, z ansamblom VESELE ŠTAJERKE.

- od 16.00 ure dalje kmečke igre v organizaciji Društva podeželske mladine,

- od 20.00 ure dalje velika vrtna veselica z ansamblom Vesele Štajerke.

Izkupiček od veselice bo namenjen nakupu novega gasilskega vozila za prevoz moštva (GVM - kombi).

Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno, zato vljudno vabljeni na obilo zabave !!!

 
         avtor:  Administrator
              Gasilska maša v Šentgotardu nad Trojanami
 

Šentgotard nad Trojanami 10.05.2009. V Šentgotardu je bilo 10. maja 2009 praznovanje sv. Gotarda in sv. Florjana, na ta dan turistično društvo Šentgotard in PGD Trojane že vrsto let organizirata gasilsko mašo.

 

Galerija >>

 
         avtor:  Anka Markovšek
              Turnir v malem nogometu v Blagovici 10.05.2009
 

Blagovica 10.05.2009. Na igrišču v Blagovici se je danes odlično zaključil nogometni oz. futsal turnir 2009 v organizaciji PGD Blagovica.  Ob sončnem vremenu so nam vse sodelujoče ekipe pokazale odličen nogomet.

Več >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Žreb skupin za turnir v malem nogometu v Blagovici 10.05.2009
 

Blagovica 08.05.2009. V prostorih PGD Blagovica je ob 21:00 uri potekalo žrebanje skupin za nogometni turnir v nedeljo 10. maja na igrišču v Blagovici. Izžrebane so bile naslednje skupine:

A1 ŠD Tuhinj
A2 ŠD Šmartno
A3 Škafari

B1 Fatarljoti
B2 Talenti
B3 Atrans

C1 Antimon
C2 Generacija 93
C3 Rdeči vragi

D1 Blagovica
D2 Gemaix
D3 FC 93

Več >>

 
         avtor:  Aleš Podbelšek
              Skupna vaja PGD Lukovica in PGD Blagovica s trodelno lestvijo
 

Lukovica, 25. april 2009. Na povabilo gasilcev iz PGD Lukovica sva se danes dva operativna gasilca iz Blagovice udeležila skupne vaje s trodelno lestvijo, ki jo je za to priložnost posodilo PGD Domžale-mesto.

Galerija >>

 
         avtor:  Uroš Medič
              Posvet in tekmovanje s staro brizgalno v Krašnji za članice regije
 

Krašnja, 18. april 2009. V soboto 18 aprila smo imele članice regije Ljubljana III v Krašnji posvet, tekmovanje na staro brizgalno, predavanje rak na materničnem vratu in predstavitev vaje Matevža Haceta. Na prvem letošnjem posvetu gasilk , ki ga je organizirala GZ Lukovica se nas je zbralo krepko čez sto.

Več >>

 
         avtor:  Marta Moneta
              Tekmovanje DMG PŠ Blagovica v Mengšu 2009
 

Mengeš, 18. april 2009. V soboto 18. aprila 2009 je v Mengšu potekalo 11. regijsko tekmovanje oziroma srečanje društev mladi gasilec.

Več >>

 
         avtor:  Administrator
              Intervencija v Čepljah, dne 19.04.2009
 
Poročilo o požaru kurilnice v hiši v Čapljah, dne 19.04.2009;

Okoli 11:35 ure je operativna enota PGD Blagovica prejela poziv: "Čeplje 7, gori kurilnica", ker je iz neznanega vzroka izbruhnil požar v kurilnici.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Intervencija v gozdu nad Trnjavo, dne 15.04.2009
 

Poročilo o gozdnem požaru v Trnjavi, 15.04.2009 ob 14:10 uri:

Ob 14:10 je iz neznanega vzroka izbruhnil požar v gozdu nad naseljem Trnjava v občini Lukovica. Aktivirani so bili gasilci PGD Prevoje, Lukovica, Krašnja in Blagovica ter pogasili okoli 2 hektara mešanega gozda.

Več >>

 
         avtor:  PGD BLAGOVICA – osrednja teritorialna GE
              Odprti turnir v malem nogometu v Blagovici 10.05.2009
 

 

V a b i l o

Sekcija za šport PGD Blagovica vabi na tradicionalni odprti turnir v malem nogometu, ki bo v Blagovici v nedeljo 10. maja 2009.

Več >>

 
         avtor:  Aleš Podbelšek
              Usposabljanje za delo z defibrilatorjem in reševalno opremo
 

Blagovica, 01.04.2009 Vodja humanitarne akcije za nabavo defibrilatorja Uroš Medič in poveljnik PGD Blagovica sta pripravila usposabljanje za delo z defibrilatorjem, zajemalnimi nosili in reševalno torbo za interventne službe, za operativne člane in članice društva. Na usposabljnaje so bili povabljeni tudi poveljnik GZ Lukovica in predstavniki vseh društev v zvezi.

Galerija >>

 
         avtor:  Ilija Medič
              Donatorji humanitarne akcije za nakup defibrilatorja ...
 

Pripravili smo spisek, kjer so zbrani vsi donatorji, ki so prispevali v humanitarni akciji PGD Blagovica, za nakup defibrilatorja in ostale medicinske opreme.

Spisek donatorjev za defibrilator!

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo. UO PGD Blagovica

 
         avtor:  Uroš Medič
              Kupili smo defibrilator Zoll AED Plus - hvala donatorjem !!!
 

Končno smo lahko zaključili humanitarno akcijo zbiranja sredstev za defibrilator. Kupili smo defibrilator ZOLL AED PlusTM, ki je edini AED, ki podpira srčno masažo in defibrilacijo. Zraven smo kupili tudi reanimacijsko torbo in zajemalna nosila.

Hvala vsem donatorjem za donirana sredstva.

Več >>


Za novice o defibrilatorju klikni na sliko.

 
         avtor:  Uroš Medič
              Slavnostni sprejem novih pionirjev na občnem zboru 2009
 

14.02.2009 na OZ slavnostno sprejeli medse 8 novih pionirjev in pionirk, ki so se nam pridružili v letu 2008.

Več >>

 
         avtor:  Administrator
              68. občni zbor PGD Blagovica
 

V A B I L O

Vabimo vas na 68. Občni zbor PGD Blagovica, ki bo v soboto 14.02.2009 ob 19:00 uri v večnamenski dvorani POŠ Blagovica.

UO PGD Blagovica
 

 
         avtor:  Tajnik PGD Blagovica
              SREČNO NOVO LETO 2009
 

V letu 2009 vam želimo
 obilo sreče, veselja
 in zdravja

UO PGD Blagovica

 
         avtor:  Administrator
              Humanitarna akcija 2008 ˝Pomagajmo živeti˝
 

˝Nesreča nikoli ne počiva˝je vsem poznan slogan, ki nas spremlja v vsakdanjem življenju. O njem govorimo predvsem, kadar je ogroženo naše imetje ali življenje. V takih primerih pa mnogokrat na pomoč priskočimo gasilci. Tokrat pa se ravno gasilci obračamo na vas s prošnjo, da se nam pridružite pri naši humanitarni akciji, nakupu defibrilatorja.

PGD Blagovica, vodja akcije: Uroš Medič

 
         avtor:  Uroš Medič
              Uradna stran PGD Blagovica
 

    
Dobrodošli na uradni stani
prostovoljnega gasilskega društva Blagovica

Internet stran je še v izgradnji.

Naša internet stran je kot živ organizem,
ki zraste iz malega in postane veliko.
 

 
         avtor:  Administrator